Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2014 13:42

17,5 milyon öğrenci bugün karne aldı

2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle yaklaşık 17,5 milyon öğrenci karne aldı.

17,5 milyon öğrenci bugün karne aldı
karne,yaz tatili,okul,

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 17,5 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi.İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar'daki Erol Battal Ortaokulu'nda düzenlenen 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Kapanış Programı'na katıldı.
Törende öğrenci, öğretmen ve velilere hitap eden Yıldız, İstanbul'da 2 milyon 800 bin öğrenci ve 125 bin öğretmenle 6 bin okulda bir eğitim ve öğretim döneminin daha sonuna gelindiğini belirtti.Öğrenci ve öğretmenlerin bugün yaşanan sevinci fazlasıyla hak ettiklerini söyleyen Yıldız, başarıların daim olması dileğinde bulundu.Yaz tatilinde öğrenci ve öğretmenlerin dinleneceklerini anlatan Yıldız, "Milli Eğitim Bakanlığı camiası olarak yeni eğitim ve öğretim yılına en iyi şekilde hazırlık yapacağız" dedi.
Bakan Avcı mezun olduğu okulda karne dağıttıMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 43 yıl önce Eskişehir'de mezun olduğu lisede öğrencilere karnelerini verdi.Avcı, 1971 yılında mezun olduğu Eskişehir Anadolu Lisesi'ne 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ikinci yarı yıl kare dağıtım törenine katılmak için geldi. Burada sınıfları gezip öğrencilere karnelerini veren Avcı, kendisine hediye edilen okul üniformasına ait kravatı taktı. Avcı'ya okulun rozeti de verildi.Avcı, burada tahtaya kendisinin öğrencilik yıllarını ve şimdiki dönemini anlatan bir karikatür çizdi. Öğrenciyken öğrenim gördüğü bir sınıfa giren Avcı, duygulu anlar yaşadı.Öğrencilere anılarını anlatan Avcı, 2024 yılından açılmak üzere kilitlenen "zaman kapsülü"ne mesaj yazdı.Avcı, öğrencilere yaz tatilinde okumaları için Oğuz Atay'ın yazdığı "Bir bilim adamının romanı" adlı kitabı okumaların tavsiye etti.
"LYS'ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum"Avcı, karne dağıtım töreninden yaptığı konuşmada, 43 yıl önce mezun olurken yine aynı yerde bir konuşma yaptığını belirterek, başarılı olduğu için değil, "ağzı laf yapar" diye arkadaşları tarafından, mezunlar adına konuşma yapma görevinin kendisine verildiğini kaydetti.
Mezunları, öğretmenleri ve velileri tebrik eden Avcı, şöyle konuştu:
"Bugün karneleri alan Türkiye'nin dört bir köşesindeki bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. LYS'ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sağlık içinde güzel dinlenin. Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin. İlla 'ben okumadan duramam, bir şeyler okumam gerekir' derseniz. Oğuz Atay'ın 'Bir bilim adamının romanı' adlı kitabı yaz tatilinde iyi gider. Mutlaka bir şairiniz, romancınız, hikayeciniz olsun. Sait Faik'in bu yaz tatilinde tüm külliyatı okunabilir. Yine de keyfinize bakın. Bu tatili güzelce değerlendirin. İnşallah, seneye görüşmek üzere."Konuşmaların ardından Avcı'ya mezuniyet cübbesi ve okul kütüğünde kendisine ait olan sayfanın fotokopisi hediye edildi. Avcı, daha sonra mezun öğrencilerle fotoğraf çektirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...