Tgrt Haber
30 Aralık 2016 23:44

2016 ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı - sonuc.osym.gov.tr

2016 ALES sonbahar dönemi sonuçlarını haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18.12.06 tarihinde düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları bu akşam açıklandı. Sınava giren adaylar sonuç sorgulama ekranını (sonuc.osym.gov.tr) haberimizden bulabilirler. İşte Aralık'ta yapılan ALES sonuçları ve detaylı açıklamalar.

2016 ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı - sonuc.osym.gov.tr
Ales, sonuç, 2016, Aralık, ales sonuclar acıklandı, osym ales,

18 Aralık tarihinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklandı. ALES sonuçlarını sorgulamak için haberimizi okuyabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Aralık tarihinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonbahar dönemi sonuçları adayların erişimine açıldı. ALES sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresine T.C kimlik no ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz. İşte ALES sonuçları sorgulama sayfası ve ÖSYM'den yapılan açıklamalar.

Sınav sonucunuzu görmek için tıklayınız

ÖSYM tarafından yapılan duyuru
 

2016-ALES Sonbahar Dönemi: Sınav Sonuçlarının Açıklanması

18 Aralık 2016 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2016-ALES Sonbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş ve Sözel-2 Testindeki 24. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Sınav sonuçları, 30 Aralık 2016 tarihinde saat 22:35'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...