Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2017 11:10

2017 YDS soruları cevapları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM'den son dakika

YDS sınav yerleri sorgulama ekranı haberimizde.Kamu personelinin dil seviyesinin tespiti için yapılan YDS (2017-YDS sonbahar dönemi) için başvuran adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Merakla beklenen 2017 YDS soruları cevapları ne zaman açıklanacak?

2017 YDS soruları cevapları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM'den son dakika
YDS,Yds sınav giriş yerleri,sorgulama ekranı,yds ösym,2017 yds soruları cevapları,,ösym son dakika,

YDS sınav yerleri sorgulama ekranı haberimizde.Kamu personelinin dil seviyesinin tespiti için yapılan YDS (2017-YDS sonbahar dönemi) için başvuran adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Merakla beklenen 2017 YDS soruları cevapları ne zaman açıklanacak?

YDS 2017 yılında 17 Eylül gerçekleştirildi. YDS soruları cevapları için ÖSYM son dakika açıklaması heyecanla beklenmeye başlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı her sene sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını gerçekleştiriyor. Akademik kariyer hedefi olan, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen ya da çeşitli sebeplerle dil puanı almak isteyen adaylar bu sınava giriyorlar. YDS sınav yorumları adaylar sınavdan çıktıktan sonra sosyal hesapları üzerinden yapılan yorumlar oluyor. Vatandaşlar sınav sorularının cevapları yayınlanmadan önce bu yorumlara bakarak kendi doğrularını tahmin etmeye çalışıyorlar. YDS soruları cevapları ne zaman yayınlanır sorusunun cevabı ve YDS sınav yorumları sınavın bitimin ardından haberimiz içerisinde sizlerle olacak.

YDS Sonbahar dönemi sınav giriş belgesi dökümünü pdf olarak indirebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17 Eylül tarihinde yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) öncesinde adaylar sınav giriş yerlerini öğrenmeye devam ediyor. YDS sınav giriş belgesi dökümünü almak için ais.osym.gov.tr adresinden aday girişi yapabilirsiniz. İşte sınav hakkındaki tüm detaylar.

 

YDS SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

* Sınava, atandığı salonda girmesi,
* SINAVA GİRİŞ KODU’nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
* Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
* Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,
* Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması,
* Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
* Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,
* Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması

 

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada sonuçlar 5 Ekim Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

2017 YDS soruları cevapları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM'den son dakika

YDS PUANLAMA SİSTEMİ

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

 Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.  Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

 90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

 

YDS’YE GİRERKEN BULUNMASI GEREKENLER

Sınav giriş belgesini adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.

 Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.

Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

2017 YDS soruları cevapları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM'den son dakika

b) NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:

Adayların sınava girebilmeleri için ilgili YDS Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında; Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir. Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. 2017 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından eski Nüfus Cüzdanları yenilenmeyecek yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilecektir. Sınava giriş için geçerli bir nüfus cüzdanı bulunmayanların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinme sürecini de göz önünde bulundurarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekir.  Adaylara biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması yapılabilecektir. Biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulama uygulamaları için elde edilen veriler sınav hizmetlerinde kullanılmak üzere saklanabilecektir. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...