Tgrt Haber
30 Ekim 2017 16:06

2017 YÖKDİL Sınav Yerleri Açıklandı ÖĞREN | YÖKDİL Sınav Giriş Belgesi Alma Ekranı

YÖKDİL Sınav Yerleri Açıklandı ve YÖKDİL sınav giriş belgesi erişime açıldı. YÖKDİL ne zaman? Her sene yabancı dil puanı almak isteyen vatandaşlar merkezi sınavlara girerek istedikleri puanı almaya çalışıyorlar. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’na giren binlerce aday sınavın zorluğundan ve geniş kapsamlı olmasından şikayet ediyorlardı. YÖKDİL sınav giriş belgesi alma ekranı

2017 YÖKDİL Sınav Yerleri Açıklandı ÖĞREN | YÖKDİL Sınav Giriş Belgesi Alma Ekranı
yökdil sınav yerleri,yökdil sınav giriş öğren,yökdil yerleri

YÖKDİL Sınav yerleri açıklandı ve YÖKDİL sınav giriş belgesi erişime açıldı. YÖKDİL ne zaman? Her sene yabancı dil puanı almak isteyen vatandaşlar merkezi sınavlara girerek istedikleri puanı almaya çalışıyorlar. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’na giren binlerce aday sınavın zorluğundan ve geniş kapsamlı olmasından şikayet ediyorlardı. YÖKDİL sınav giriş belgesi alma ekranı 

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Anadolu Üniversitesi’nce yapılan sınava dair giriş belgeleri yayınlanırken, aşağıda bulunan linke giriş yaparak sınav giriş belgesi elde edilebiliyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, tamamlanan başvurularım kısmından sınava git butonuna tıklamanız gerekiyor. Sol tarafta yer alan “Sınav Giriş Belgesi” kısmından sınav giriş belgesini temin edebilir ve sayfayı yazdırabilirsiniz.

2017 YÖKDİL Sınav Yerleri Açıklandı ÖĞREN | YÖKDİL Sınav Giriş Belgesi Alma Ekranı

YÖKDİL NE ZAMAN?

3. YÖKDİL sınavı 5 Kasım Pazar günü yapılacak.

YÖKDİL SORULARI NASIL OLACAK?

Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

75 TL

SINAVIN DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL SINAV BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır.

Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir.

 Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü tanınmada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylara yönelik sınav uygulamaları, bu kılavuzun “Engelli / Sağlık Sorunu Olan Adaylara Yönelik Uygulamalar” başlığında açıklanmıştır. Söz konusu adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-2) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

 Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...