Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2018 15:27

2018 KYK Burs Ücretleri Ne Zaman Yatacak? | KYK burs ve kredi ücretleri ödeme tarihi

2018 yılına girilmesiyle birlikte KYK burs ücretleri ne zaman yatacak?KYK burs ücretleri ne zaman yatacak ve 2018 KYK burs ve kredi ücretleri ödeme tarihi hakkında detayları aramaya başladılar. KYK burs sonuçları e devlet ve sonuc.kyk.gov.tr üzerinden açıklandı. İşte detaylar...

2018 KYK Burs Ücretleri Ne Zaman Yatacak? | KYK burs ve kredi ücretleri ödeme tarihi
kyk,kyk bursları ne zaman,kyk burs sonuçları,kyk burs ücretleri

Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri1410 TL burs/kredi ödemesi alacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2018 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı. Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

KYK burslarının ödenme tarihi geçtiğimiz sene aşağıdaki gibiydi: Kredi ve Yurtlar Kurumu, ücretleri Ocak ayının 6’sında yatırmaya başlayacak. Ve her ayın 6’sı olmak üzere; 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu günlerde ücretler Ziraat Bankası’na yatırılacak.

YILBAŞINDA BAŞLAYACAK

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

BURS NE KADAR?

KYK burs sonuçları için heyecanla bekleyişini sürdüren öğrenciler, yapılacak olan ödemeleri de araştırıyor. "KYK burs ücretleri" aramasını yapan öğrenciler, 2018 yılında ne kadar ödeme yapılacağını araştırıyor. Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri1410 TL burs/kredi ödemesi alacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı.

2018 KYK Burs Ücretleri Ne Zaman Yatacak? | KYK burs ve kredi ücretleri ödeme tarihi

KREDİ NE KADAR?

Erdoğan; "Böyle ödenecek ayrıca geçen yıl 285 TL olan yurtlarımızda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı veriyorduk o da bu yıl 330 liraya çıkartıldı. Yüksek lisans 440 lira, doktora öğrencileri için ise 1410 liradır. Şimdi, Yüksek lisans öğrencileri için 940 lira olan 1410 lira olan bu rakamlar adeta kendini geçindirmek gibi değil aile geçindirir gibi duruma geldi" diye konuştu.

TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ

0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle

2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle

4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle

6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle

8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle

HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

2018 KYK Burs Ücretleri Ne Zaman Yatacak? | KYK burs ve kredi ücretleri ödeme tarihi

KYK BORÇLARI NASIL ÖDENİR?

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.

Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

KYK KREDİ BORÇLARI NASIL ERTELETİLİR?

Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlulardan borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler www.turkiye.gov. tr. adresinden e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilirler.

Kuruma müracaatları esnasında; Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde borcun ödenmesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle uzatılır.

Ayrıca, ödeme dönemleri askerlik yükümlülüğüne rastlayan erkek borçlular, askerlik şubelerinden alacakları belge ile Kurumumuza yazılı olarak müracaat etmeleri halinde borçları Yİ-ÜFE uygulanmadan askerlik dönemi sonuna kadar Kurumca ertelenmektedir.

KYK'lı gençler Mehmetçik için pedal çevirdi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Ankara'daki yurtlarda kalan gençler, Zeytin Dalı Harekatı'na ve Mehmetçik'e destek için Eymir Gölü çevresinde bisiklete bindi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının sitesinde yer alan bilgiye göre, Ankara'daki Tahsin Banguoğlu ve Hüseyin Gazi yurtlarında kalan üniversiteli gençler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ve sınır boylarında nöbet tutan Mehmetçikler için düzenlenen bisiklet turunda 11 kilometre pedal çevirdi.

Bisiklet turunda, Afrin kırsalında yer alan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okundu, operasyona katılan Mehmetçikler için dua edildi.

Birlik ve beraberlik uğruna göreve hazır olduklarını belirten KYK'lı gençler, "Bugün askerimize destek olduğumuzu göstermek için elimizden geleni yapıyoruz, yeri gelince biz de yanlarına gitmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...