Tgrt Haber
31 Temmuz 2018 10:52

2018 YKS Birincisi KİM OLDU? YKS BİRİNCİSİ TYT AYT Tüm soruları bilen tam puan yapan çıktı mı? BAŞARI SIRALAMASI

YKS birincisi KİM? 2018 YKS TYT AYT YKS birincisi kim, YKS'de tam puan yapan çıktı mı, YKS'de birinci çıktı mı? gibi merak ettiklerinize buradan ulaşabilirsiniz. ÖSYM tarafından gece yarısı duyurulan YKS sonuçlarının ardından şimdi 2018 YKS'de tam puan yapan çıktı mı ve YKS birincisi kim oldu gibi sorular da merak ediliyor. 2018 YKS'de ter döken adaylar sınavın ardından dün gece yarısı ÖSYM'nin sonuçları duyurmasının ardından 1 yıllık çalışma maratonunu tamamlamış bulunuyor. YKS sınav sonuçlarını öğrenenler 2018 TYT AYT YKS'de birinciler kim, YKS'de tam puan yapan çıktı mı gibi konuları da araştırıyor. İşte detaylar...

2018 YKS Birincisi KİM OLDU? YKS BİRİNCİSİ TYT AYT Tüm soruları bilen tam puan yapan çıktı mı? BAŞARI SIRALAMASI
yks,yks birincisi,yks tam puan,yks birincisi kim

 YKS birincisi KİM? YKS'de tam puan yapan çıktı mı ve YKS birincisi kim oldu? gibi aradıklarınız burada yer alıyor. 2018 yılında iyi bir üniversiteye yerleşmek için uzun bir maratonun ardından YKS sınavına giren adaylar emeklerinin karşılığını almak için sınavda ter döktü. 31 Temmuz gecesi itibarıyla ÖSYM tarafından yayınlanan YKS sınav sonuçlarının ardından kimi öğrenciler sevinirken kimileri de bekledikleri puan ve sıralamanın altında kaldı. Kendi sonuçlarını öğrenen adaylar her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavda tam puan yapan var mı, YKS birincisi kim oldu gibi konuları merak ediyor. 

ÜNİVERSİTE TABAN VE TAVAN PUANLARI, YSK SONUÇLARI, TERCİHLER VE KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YKS'DE BİRİNCİ KİM? YKS'DE TAM PUAN YAPAN VAR MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren adaylardan, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2018-YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu'na göre, TYT'ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 adaydan, 2 milyon 260 bin 273'ünün sınavı geçerli sayıldı. Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 564 adaydan 1 milyon 877 bin 568'inin sınavı, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran 131 bin 423 adaydan da 109 bin 593'ünün sınavı geçerli kabul edildi. TYT'ye giren adayların yüzde 83,06'sı AYT'ye, yüzde 4,85'i ise YDT oturumlarına katıldı.


ÜNİVERSİTE TABAN VE TAVAN PUANLARI, YSK SONUÇLARI, TERCİHLER VE KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN







YKS PUAN DAĞILIMI NASIL OLUYOR?

YKS'ye giren adaylardan TYT'de, sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan alma başarısını gösterdi.

Ortaöğretim Başarı Puanı'nın 0,12 ile çarpılarak sınav puanına eklenmesiyle elde edilen puanlara göre, TYT'de 18, sözelde 1, sayısalda 51, eşit ağırlıkta 3 ve dilde 7 aday, 550 ve üstünde puan aldı.

TYT'de sınavı geçerli olan 2 milyon 260 bin 273 adayın testlerdeki ortalama doğru cevap sayıları şöyle:

"Türkçe 40 soruda 16,179 ortalama, sosyal bilimler 20 soruda 6,003 ortalama, temel matematik 40 soruda 5,642 ortalama, fen bilimleri 20 soruda 2,828 ortalama."

AYT'ye girip sınavı geçerli kabul edilen 1 milyon 877 bin 568 adayın ortalama doğru cevap sayıları ise şu şekilde:

"Türk dili ve edebiyatı 24 soruda 4,743 ortalama, tarih-1 10 soruda 1,617 ortalama, coğrafya-1 6 soruda 2,271 ortalama, tarih-2 11 soruda 1,465 ortalama, coğrafya-2 11 soruda 2,856 ortalama, felsefe grubu testinde 12 soruda 2,017 ortalama, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe grubu testinde 6 soruda ortalama 2,098, matematik 40 soruda ortalama 3,923, fizik 14 soruda 0,467 ortalama, kimya 13 soruda 1,109 ortalama, biyoloji 13 soruda 1,669 ortalama."

Sınavda 80 sorunun yöneltildiği YDT'nin Almanca oturumuna giren 2 bin 208 adayın ortalaması 31,453, Arapça oturumuna katılan 4 bin 786 adayın ortalaması 11,727, Fransızca oturumunda yer alan bin 4 adayın ortalaması 29,992, İngilizce oturumuna giren 101 bin 185 adayın ortalaması 24,824, Rusça oturumundaki 410 adayın ortalaması ise 31,009 olarak hesaplandı.

2018 YKS Birincisi KİM OLDU? YKS BİRİNCİSİ TYT AYT Tüm soruları bilen tam puan yapan çıktı mı? BAŞARI SIRALAMASI

Milli Eğitim Müdürlüğünden adaylara tercih danışmanlık komisyonu 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Liseye Geçiş Sınavı ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren öğrencilere yönelik tercih danışmanlığı komisyonları oluşturuldu. 
LGS ve YKS sınavlarına giren ortaöğretim ve yükseköğretim adayı öğrencilere yönelik oluşturulan tercih komisyonları ile öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmaları sağlanıyor. Bu amaçla il genelinde 270 LGS ve 215 YKS tercih komisyonu kuruldu. 
Komisyonlardan sekiz tanesi alışveriş merkezlerinde hizmet verirken dokuz komisyon da mobil ekip olarak çalışıyor. Ayrıca Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde evde ve hastanede eğitim alan öğrencilere yönelik il genelinde kurulan mobil komisyonlar vatandaşa hizmet veriyor. 
30 Temmuz’da açıklanan LGS yerleştirme sonucunun ardından öğrenciler için ağustos ayında dört kez nakil işlemi yapılacak. İlk yerleştirmede herhangi bir kuruma yerleşemeyen veya yerleştiği kurumu değiştirmek isteyen öğrenciler, bu süreçte başvuru yapabilecek. 
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, nakil döneminde de, her ilçede kurduğu komisyonlar ile öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca bu komisyonlar, YKS tercih döneminde de öğrencilerimize bilinçli tercih konusunda destek veriyor. 

"Geleceklerini planlarken de öğrencilerimizin yanındayız" 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Bizler, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak orta öğretim ve yüksek öğretim kurumlarına yerleşecek öğrencilerimize yönelik, onların bilinçli tercihler yapmasına katkı sağlamak amacıyla il genelinde 270 tercih komisyonu kurduk. Komisyonlardan sekizi halkımızın rahatlıkla ulaşabileceği alışveriş merkezlerinde, dokuzu da ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerimize yönelik olmuştur” dedi. 

Yahşi, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Sağlık sorunları nedeniyle okullarımızın tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanamayan, evde ve hastanede eğitim alan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik özel mobil ekipler aracılığıyla tercih danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimizin üst öğretim kurumlarına geçerken yaptıkları tercihler, gelecekteki eğitim süreçlerinde ve meslek seçimlerinde önemli bir rol oynayacak. Geleceklerini planlarken de öğrencilerimizin yanındayız. Yeni sistemin öğrencilerimizin öncelikle ikametgahlarına en yakın orta öğretim kurumlarına yerleşmesini teşvik eden ve ailenin yemek, ulaşım gibi birçok maddi yükünü ortadan kaldıran aynı sosyo-ekonomik düzeye sahip öğrencilerin aynı okulda olmasından kaynaklı eğitimin yönetimini ve kalitesini artıracağına inanıyorum.” 

İhlas Koleji’nin gururu YKS birincisi Mustafa Emir Gazioğlu hedefini açıkladı 
Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Emir Gazioğlu YKS Sayısal ve TYT puan türlerinde Türkiye birincisi oldu. Başarılı öğrenci Mustafa Emir Gazioğlu, hedefinin Tıp Fakültesi’nde okumak olduğunu söyledi. 

“Hedefim Tıp Fakültesi’nde okumak” 
Türkiye birincisi Gazioğlu, “Hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Çok çalışmanın yanı sıra düzenli ve disiplinli çalışmak da çok önemli. Hedefim vatanıma milletime faydalı bir doktor olabilmek” dedi. Gazioğlu, tercih için gönlündeki bölümün Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi olduğunu açıkladı. 
''Mutluluğumu ilk önce ailem ve öğretmenlerimle paylaştım'' 
İhlas Koleji’nden 99,19 diploma notuyla mezun olan başarılı öğrenci Mustafa Emir Gazioğlu, sınavlara çok iyi hazırlandığını ve bu sonucu beklediğini söyledi. Öğretmenlerinin kendisine en iyi şekilde destek olduğunu ifade eden Gazioğlu, “Öğretmenlerimizin üzerimizdeki emekleri çok büyük. Sınav sonuçları açıklandığında mutluluğumu ilk önce ailem ve öğretmenlerimle paylaştım. Hedefime ulaşmak için çok çalıştım” dedi. 

“Zorlu ve yorucu dönemin ardından sınava girdiler” 
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin Türkiye birincisi olan Emir Gazioğlu ile gurur duyduklarını söyledi. İhlas Koleji olarak üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilerle yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerinin altını çizen Yeltekin, “12’inci sınıf öğrencilerimiz Haziran ayına kadar hazırlamış olduğumuz çalışma programlarıyla sınavlara hazırlandılar. Şehir dışında gerçekleştirdiğimiz sınav kamplarımız, akşam ders atölyelerimiz, bire bir çalışmalarımız ile gerçekten yorucu ve zorlu bir dönemin ardından sınavlara girdiler. Bizlere bu mutluluğu yaşatan öğrencimize üniversite hayatında başarılar diliyorum. Bu vesileyle hem öğrencimizi hem de öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi. 

“Okulda uygulanan programa uyarak çalıştı ve başarılı oldu” 
Başarının öğrenci ve öğretmenlerin büyük emek ve gayretleriyle elde edildiğini belirten Özel Bahçelievler İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Murat Demir ise “Öğrencimiz sadece bizim okulda uyguladığımız programa uyarak hazırlandı. Başka bir yerden özel ders ya da başka destek almadı. Çalışmalarımız sabah 8’den akşam 10’a kadar devam etti. Gazioğlu haricinde İhlas Eğitim Kurumları’ndan Türkiye 12’incisi, 20’incisi ve 41’incisi de çıktı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...