Tgrt Haber
18 Ağustos 2019 12:54

2019 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt, burs başvurusu nasıl yapılır şartları

Üniversite öğrencilerinin yurt heyecanı başlıyor. KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? merak edilenler arasında. Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları için beklenen açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapıldı. İşte 2019 KYK yurdu başvuru şartları ve detayları...

2019 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt, burs başvurusu nasıl yapılır şartları
kyk yurt,,kyk burs,

2019 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK burs şartları nasıl alınır? Son günlerde üniversiteyi kazanan öğrenciler merakla bu soruları arıyor. KYK yurt ve burs başvuruları öncesi nefesler tutuldu. Şehir dışında üniversite kazanan ve KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler için tüm bilgiler tgrthaber.com.tr'de. 

KYK YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre başvurular 19 Ağustos günü başlayacak ve 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Başvurular KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet uzantısı ile yapılacak.

İşte, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklama:

Sevgili öğrenciler T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuruları 19 Ağustos’ta başlıyor. 26 Ağustos’a kadar başvurularınızı “Dijital Türkiye” (e-Devlet) üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Burstan öncelikli faydalanacaklar

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

KİMLER KYK YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

KYK resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücretleri 168 TL olarak belirlenmişti. Yüksek standartlı ve özel nitelikli yurtların ücreti 180-285 TL ve K.K.T.C içinde bulunan yurtların aylık ücretleri ise 300 TL olarak belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...