Tgrt Haber
30 Haziran 2021 11:06

2021 LGS lise taban puanları açıklandı mı? 2021 lise kontenjanları

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavını açıklamasının ardından adayları ve aileleri tercih heyecanı sardı. Milyonlarca öğrenci “MEB 2021 LGS Lise taban puanları açıklandı mı? LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2021 LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri için lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri ne zaman açıklanacak?” sorularının yanıtını arıyor.

2021 LGS lise taban puanları açıklandı mı? 2021 lise kontenjanları
LGS,2021 LGS,MEB,lise

6 Haziran 2021 tarihinde yapılan LGS sınavının sonuçları bugün açıklandı. İyi bir lise kazanmak isteyen 1 milyon 200 bin aday LGS sınavına girmişti. İyi bir üniversite için iyi bir lisenin temel olduğunu düşünen milyonlarca öğrenci sınavdaki soruları yanıtladı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler 2021 tercih kılavuzu, 2021 lise kontenjanları ve taban tavan puanlarına çevrildi.

2021 LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

30 Haziran günü MEB 2021 LGS sınav sonuçlarını açıkladı.  Adaylar sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinden TC kimlik numaralarını ve doğum tarihlerini girerek öğrenebiliyor.

Öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçların ardından şimdi de tercih maratonu başladı. 2021 LGS Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi Taban puanları ve yüzdelik dilimleri şimdiden milyonlarca adayın gündeminde. Adaylar MEB tarafından yapılacak açıklamaya odaklanırken bir yandan okulları araştırmaya başladı. 

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar ‘’2021 LGS tercihleri ne zaman?’’ sorusunu sormaya başladı. 2020 LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanmış, tercihler ise 20 Temmuz'da başlamıştı. Geçen yıla yakın tarihlerde 2021 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından 2021 LGS tercihlerinin de temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzu "meb.gov.tr" adresinden paylaşılacak. Tercih kılavuzunun yayınlanması ardından adaylar, belirli bir süre içerisinden sonuçları ve gitmek istedikleri okulları göz önünde bulundurarak tercih yapacak.

2021 LGS lise taban puanları açıklandı mı? 2021 lise kontenjanları

LİSELER KAÇ PUANLA ALIM YAPIYOR?

En iyi okullarda eğitim görmek için emek veren öğrencilerin LGS'de aldığı yüzdelik dilim büyük bir yer tutuyor. Adayların puanları kadar hangi yüzdelik dilim içinde yer aldıkları de önem teşkil ediyor. Buna göre, 0,03 yüzdelik dilimdeki bir öğrenci ülkenin en iyi okullarında eğitim görmeye hak kazanıyor. Tüm anadolu liseleri taban puan ile birlikte en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerini de açıklıyor.

KONTENJAN SAYISI AÇIKLANMIŞTI

LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye adayların aldığı sonuçlar doğrultusunda öğrenci alımı yapılacak. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. 2021 LGS okul kontenjanları ise şu şekilde;

  • Anadolu liselerine 56 bin 396,
  • Fen liselerine 36 bin 980,
  • Sosyal bilimler liselerine 10 bin 142,
  • Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712,
  • Mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930

2021 LGS YÜZDELİK DİLİM NASIL HESAPLANIR?

Adayların liselere yerleşirken içinde oldukları son derece önemli. Peki yüzdelik nedir? 2021 LGS yüzdelik dilim nasıl hesaplanır?

Yüzdelik dilim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuçlarına göre değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Yüzdelik dilim, öğrencinin ülke genelinde ya da bulunduğu şehirde kaçıncı sırada olduğunun yüzde olarak hesaplanmasıdır. Örneğin, 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği bir sınavda 104 binlik bir sıralamaya sahip olan öğrenci ülke genelinde yüzde 8'lik dilimin içerisinde ye alır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...