Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 11:47

Gözler LGS tercihlerinde! Yerleştirme nasıl yapılacak?

Liselere geçiş sınavı sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından gözler tercihlere çevrildi. Peki, LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Tercih yaparken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar…

Gözler LGS tercihlerinde! Yerleştirme nasıl yapılacak?
LGS,,LGS tercih,,LGS tercih sonuçları,

Yüz binlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Sırada tercih var. Milli Eğitim Bakanlığı da 2021 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu paylaştı.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Kılavuza göre, LGS kapsamında lise tercihleri 5 Temmuz itibariyle başlayacak ve 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek. Yerleştirme sonuçları da 26 Temmuz’da "www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

10 TERCİH HAKKI

Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Öğrenciler, tercihlerini yaparken bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotundan da yararlanabilecek.

Merkezi yerleştirme, sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler 10 okula kadar tercihte bulunabilecek.

TOPLAM KONTENJAN SAYISI 177 BİN 500

Sınavla öğrenci alan okullara toplam 177 bin 500 öğrenci alınacak. Okul türlerine göre bakıldığında; Anadolu Liselerine 59 bin 216, Fen Liselerine 37 bin 190, Sosyal Bilimler Liselerine 10 bin 142, Anadolu İmam Hatip Liselerine 36 bin 982, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine de 33 bin 970 kontenjan ayrıldı.

PEKİ, YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanına bakılacak. Bu puanların eşitliği halinde sırasıyla okul başarı puanı üstünlüğü ile 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki öğrencinin yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...