Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2021 12:04

Telafi eğitim ne zaman? 2021 Telafi eğitimi başvuru ekranı

2020-2021 eğitim öğretim yılı salgın nedeniyle uzaktan eğitimle geçirildi. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin eksikliklerini giderebilmesi için telafi eğitim programı hazırladı. Peki telafi eğitimi ne zaman? Telefi eğitimi başvuru nasıl yapılır? Detayları derledik.

Telafi eğitim ne zaman? 2021 Telafi eğitimi başvuru ekranı
Milli Eğitim Bakanlığı,Telafi eğitim,koronavirüs tedbirleri,eğitim,,ziya selçuk,,telafi eğitimi

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uzaktan eğitim verilen 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenciler, sosyal ve eğitim anlamında birçok konuda geri kaldı. Yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrenciler için telafi eğitim programı yapıldı.  2020-2021 eğitim öğretim yılı, 18 Haziran’da dijital karnelerin erişime açılmaya başlanmasıyla tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise dijital karnelerin erişime açılmasının ardından telafi eğitimi programı hazırlıklarını tamamladı. 

Telafi eğitimin özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri için gerekliliği büyük önem taşıyor. Eğitim öğretim hayatına yeni başlamış olan ilkokul öğrencilerinin okulu teneffüs edemeden uzaktan eğitimle başlamaları birçok konuda eksiklikler yaşamalarına neden oldu. Telafi eğitiminin ne zaman başlayacağı, başvuru ekranı ve diğer detayları hazırladık. 

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurduğu takvime göre telafi eğitim başvuruları 21 Haziran’da alınmaya başladı. Söz konusu başvurular, 2 Temmuz’da sona erecek. Bu süreçte öğrenciler, veli izin belgelerini eksiksiz bir şekilde doldurarak telafi eğitim faaliyetlerinin uygulanacağı okullara başvurabilecek. Telafi eğitimlerine öğrenciler ile birlikte velileri de katılabilecek. Söz konusu programa katılacak öğrencilere okul tarafından bilgi verilecek.

Telafi eğitimi veli izin belgeleri için BURAYA tıklayın.

EĞİTİM ZORUNLU MU?

2 Temmuz’da telafi eğitim başvurularının sona ermesiyle 5 Temmuz’da eğitimler başlayacak. Başvuruların ardından telafi eğitimlerin yapılacağı il ve ilçeler belli olacak. İl Milli Eğitim Müdürlüklerince düzenlenen faaliyetlerde salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli tedbirler alınacak.

NASIL YAPILACAK?

Seyreltilmiş uzaktan eğitimin sona ermesiyle yaz tatili döneminde öğrencilere birçok yönden eksikliklerini gidermek amacıyla “Telafide Ben de Varım” programı hazırlandı. Söz konusu programda çocuklar için fiziksel gelişim, sosyal ve duygusal gelişim ve akademik gelişim yönünden eğitimler uygulanacak. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler içinde çeşitli eğitimlerin uygulanacağı program, 31 Ağustos’ta sona erecek.

Telafi eğitim ne zaman? 2021 Telafi eğitimi başvuru ekranı

TELAFİ EĞİTİMİ BAŞVURU EKRANI 

Ayrıca telafi eğitimlerine öğrencileri ile birlikte aileleri de katılabiliyor. Aileler ilgi alanlarına göre düzenlenen etkinliklere katılırken çocukları ile birlikte vakit geçirmeleri hedeflenir. Veliler için sportif etkinlikler, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikler uygulanacak.

“Telafide ben de varım” programı uygulama esasları için BURAYA tıklayın.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitime ilişkin açıklamasında 1'den 2'ye geçen öğrenciler için okuma yazma taramasının başlatılacağını ve bu taramaların sonuçlarına göre de ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacaklarını belirtti.

3 ve 4. sınıfları ise İlkokullarda Yetiştirme Programı 'İYEP' uygulaması ile destekleyeceklerini belirten Bakan Selçuk, Ortaokul öğrencilerinin de yeterlilik düzeyleri uluslararası kriterlere uygun bir şekilde değerlendirileceğini ve onlara da öğrenme düzeylerine uygun çalışma planı verileceğini ifade etti.

Telafi eğitimi başvuru ekranı için BURAYA tıklayın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...