Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2021 11:44

YKS'de hangi kurallar olacak?

ÖSYM, bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) uygulanacak kuralları açıkladı. Adaylardan 1 saat 15 dakika önce salonda olmaları istendi. İşte o kurallar...

YKS'de hangi kurallar olacak?
YKS,YKS 2021,AYT,TYT,YDT,sınav,ösym

2 milyonun üzerinde aday hayallerindeki üniversiteye girmek için ter dökecek. 26-27 Haziran’da yapılacak YKS’ye sayılı günler kaldı. Sınava az bir süre kalmışken uygulanacak kurallar da açıklandı.

YKS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Buna göre; sınav 3 oturumda yapılacak 26 Haziran’da uygulanacak Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10:00'da başlayacak. 27 Haziran’da Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10:00'da, Yabancı Dil Testi (YDT) saat 15:30'ta yapılacak.

- 1.OTURUM: TYT Cumartesi - saat 10.00
- 2.OTURUM: AYT Pazar - saat 10.00
- 3.OTURUM: YDT Pazar - saat 15.30

Sınav binaları sınavdan önce temizlenip dezenfekte edilecek. Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak.

Adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler yönlendirme yapacak. Bina girişinde maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla da sınava girebilecek. Görevlileri lateks eldiven kullanacağı sınavda adaylar sınav süresince maskelerini çıkarabilecek.

GEÇ KALAN SINAVA ALINMAYACAK

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün adayları sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınav binasında olmaları yönünde uyardı. Adaylar, sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınava giriş belgesi ve fotoğraflı geçerli kimlik belgesi olmayanlar da sınava giremeyecek.

YKS sonuçları 4 ağustos 2021'de açıklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...