Tgrt Haber
07 Ocak 2022 13:49 - Güncelleme : 09 Şubat 2022 10:18

2022 BİLSEM sınavı ne zaman, nasıl başvurulur? BİLSEM nedir? Başvuru kılavuzu, sınav tarihi, takvimi

Bilim ve Sanat Merkezi olarak bilinen BİLSEM 2022 sınav tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanan BİLSEM sınav tarihi, başvuru koşulları ve başvurusunun nasıl yapılacağı haber detaylarında...

2022 BİLSEM sınavı ne zaman, nasıl başvurulur? BİLSEM nedir? Başvuru kılavuzu, sınav tarihi, takvimi

BİLSEM sınavlarına dair gelişmeler ve sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı."İlkokul öğrencilerine uygulanan 2022 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak, sınav tarihi belli oldu mu? BİLSEM nedir? BİLSEM 2022 sınavına nasıl başvurulur?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerini devlet kurumlarında özel olarak görmesini sağlayan, yeteneklerine yönelik eğitim almanı imkan sunan BİLSEM'in 2022 sınavına dair merak edilenler haberimizde...

BİLSEM NEDİR? AÇILIMI NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, kısa adı ile BİLSEM; örgün eğitim kurumlarında eğitimi devam eden, zihinsel yetenek, görsel sanatlar ya da müzik yetenek alanlarında yetenekli kabul edilen öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için eğitim veren merkezin adıdır.  Yetenekli öğrencilerin kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarına destek olmak için açılan özel eğitim kurumları, BİLSEM olarak adlandırılmaktadır. 

BİLSEM; özel yetenekli öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak ve yeteneklerini geliştirmek, potansiyellerini ileri düzeye taşımak için özel eğitimlerin verildiği kurumdur ve 81 ilde hizmet veren bu kurum, yetenekli öğrencilerin kendilerine ve topluma katkıda bulunmasını amaçlar.

2022 BİLSEM sınavı ne zaman, nasıl başvurulur? BİLSEM nedir? Başvuru kılavuzu, sınav tarihi, takvimi

2022 BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? | 2022 BİLSEM BAŞVURU VE SINAV TARİHİ 

Yetenek alanlarına göre, öğrencilerin aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından seçim yapılacak. İlk etabın tamamlanmasının ardından, 19 Şubat - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında, ismi belirlenen öğrenciler yetenek alanlarına göre yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak. 

Bireysel mülakata girmeye hak kazanan öğrenciler 13 Mayıs tarihinde belli olmasının ardından, 13 Haziran ile 12 Ağustos tarihleri aralığında bireysel değerlendirmeleri sürdürülen öğrenciler, son aşamayı da geçtikten sonra, kabul süreci tamamlanmış olacak.

BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos'ta belli olacak ve kazananlar ilan edilecek. 

2022 BİLSEM sınavı ne zaman, nasıl başvurulur? BİLSEM nedir? Başvuru kılavuzu, sınav tarihi, takvimi

BİLSEM ÖN DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

  • BİLSEM sınavlarında ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen uygulama merkezlerinde, resim ve müzik yetenek alanları için ise öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda 19 Şubat - 08 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve uygulamaya girecek öğrencilerin randevuları, il tanılama sınav komisyonlarınca MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden verilecek.
  • Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamalarında öncelikle uygulamanın yapıldığı bölgedeki RAM'larda görev yapan uygulayıcılar görevlendirilecek, uygulayıcı ihtiyacının karşılanamaması halinde, farklı RAM'larda görev yapan uygulayıcılar da görevlendirilebilecek.
  • Öğretmen ve öğrencilerin uygulamaya çağrı cihazı, telsiz, radyo, cep telefonu gibi haberleşme araçları ile veri bank, dizüstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan, özel elektronik donanımlı aletler, hesap makinesi, fotoğraf makinesi, kamera vb. cihazlarla gelmeleri yasaktır.
  • Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları cumartesi/pazar günleri ve her gün için 5 (beş) oturum şeklinde yapılacaktır.
  • Resim ve müzik yetenek alanları ön değerlendirme uygulamaları sınıf öğretmenleri tarafından yürütülecektir. f)Ön değerlendirme uygulamalarında Bakanlıkça belirlenen ölçme araçları kullanılacaktır. Uygulamalara ilişkin usul ve esaslar ile ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.
  • Ön değerlendirme uygulamasına girecek öğrencilerin "Uygulama Giriş Belgeleri" 02 Şubat 2022 tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi /İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Sınav İşlemleri Modülü'nde yayımlanacak olup fotoğraflı giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından onaylanarak öğrenci velilerine imza karşılığında teslim edilecektir.

2021-2022 BİLSEM TAKVİMİ

  • 10-21 Ocak 2022: Gözlem formlarının doldurulması
  • 02 Şubat 2022: Ön değerlendirme uygulamasına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması
  • 19 Şubat 2022 - 08 Mayıs 2022: Öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeyealınması
  • 13 Mayıs 2022: Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi
  • 16-23 Mayıs 2022: İtiraz başvurularının alınması
  • 24-30 Mayıs 2022: İtirazların değerlendirilmesi
  • 16-30 Mayıs 2022: Bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması
  • 03 Haziran 2022: Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması
  • 13 Haziran 2022 - 12 Ağustos 2022: Bireysel değerlendirmelerin yapılması
  • 19 Ağustos 2022: Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi
  • 22-26 Ağustos 2022: Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması
  • 29 Ağustos 2022 - 05 Eylül 2022: Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi
  • 29 Ağustos 2022 - 09 Eylül 2022: Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

BİLSEM KAYITLARI NASIL YAPILIR?

BİLSEM sınavlarını ve eleme aşamalarını tamamlayan öğrenciler, açıklanan tarihlerde bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan başvuru yaparak kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. 

BİLSEM BAŞVURU ŞARTLARI VE FORMLARI, KILAVUZU YAYINLANDI! 

Bilsem başvuru kılavuzu MEB tarafından yayınlandı, BİLSEM sınavına girmek ve konuya ilişkin detayları öğrenmek isteyen öğreciler ve veliler, BİLSEM kılavuzunu araştırmaya başladı. Detaylı olarak forma erişim sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...