Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2022 11:24

Öğretmen maaşı ne kadar oldu? 2022 zamlı öğretmen maaşları açıklandı mı?

Memur ve emekli maaşı üzerinde aralık ayı enflasyonu 13,58 olurken yıllık enflasyon oranı ise 36,08 olarak açıklandı Aralık ayı enflasyon rakamları ardından gözler ''Öğretmen maaşı ne kadar oldu? 2022 öğretmen maaşı ne kadar?'' soruları gündeme geldi.

Öğretmen maaşı ne kadar oldu? 2022 zamlı öğretmen maaşları açıklandı mı?
zam,öğretmen,aralık enflasyon

Milyonlarca emekli ve memur zam oranlarını etkileyecek Aralık enflasyonu açıklandı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının netleşmesinin ardından öğretmen maaşları merak konusu oldu. 2022 zamlı öğretmen maaşı araştırılmaya devam ederken SGK Uzmanı Özgür Kaya en düşük ve en yüksek öğretmen maaşını açıkladı.

2022 ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR? 

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilerin ardında yıllık enflasyon oranı belli oldu. Buna göre 2022 öğretmen maaşları netlik kazandı. Milyonlarca öğretmen zamlı öğretmen maaşı hakkında araştırma yaparken SGK Uzmanı Özgür Kaya önemli açıklamalarda bulundu. 

Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Bu rakamlara göre memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 20,65 oldu. Buna göre en düşük memur maaşı 6.275 lira olacak. İşte 2022 öğretmen maaşları: 

  • 1/9 olan öğretmen 4.941 TL’den 6.354 TL’ye,
  • 1/4 olan öğretmen maaşı 6 bin 049 TL'den 6.378 TL’ye yükseldi. 

Öğretmen maaşı ne kadar oldu? 2022 zamlı öğretmen maaşları açıklandı mı?

ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

SGK Uzmanı Özkan hesaplanan zamlı öğretmen maaşlarının toplu sözleşme ve TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamları doğrultusunda bir hesapla yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde iyileştirmeli ve refah payı zammı yapmasını beklediklerini açıkladı. 

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2022 öğretmen maaş zammı ne kadar olacak? 

SGK Uzmanı Özgür Kaya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın ardından sıra emekli ve memur maaşında açıklamasına değindi. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde iyileştirmek ve raf payının verildiği zamlı öğretmen maaşı hakkında açıklama yapacağını ifade etti. SGK Uzmanı enflasyonun yüzde 25 seviyelerinde çıkmasından dolayı 2022 öğretmen maaş zammının yüzde 30-35 seviyelerinde olmasını beklediğini vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...