Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2022 11:10 - Güncelleme : 06 Kasım 2022 13:18

2022 zamlı ÖSYM sınav görevli ücreti: ÖSYM gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı sınav görevi ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

ÖSYM sınavlarında görevli olan sınav gözetmenlerinin aldığı ücret hakkında flaş bir açıklama geldi. ÖSYM 2022'nin ikinci 6 ayından itibaren sınav görevli ücretlerine zam yapılacağını açıkladı. Yapılan zam açıklamasının ardından "Zamlı sınav gözetmen ücretleri ne kadar oldu? ÖSYM gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı sınav görevi ücreti ne kadar, kaç TL oldu?" soruları sınav görevlileri tarafından merak edildi. İşte 2022 zamlı ÖSYM sınav görevli ücretleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
2022 zamlı ÖSYM sınav görevli ücreti: ÖSYM gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı sınav görevi ücreti ne kadar, kaç TL oldu?
ÖSYM,sınav,görevli

ÖSYM sınav görevli ücretine zam gelmesinin ardından yapılan yeni ücretlendirmenin ne kadar olduğu merak edildi. Öğretmen maaşlarına zam beklenirken sınav görevlilerine zam yapılmasıyla birlikte "ÖSYM gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı sınav görevi ücreti ne kadar, kaç TL oldu?" soruları gündeme geldi. ÖSYM 2022'nin ikinci 6 ayından itibaren sınav görevli ücretlerine zam yapılacağını açıkladı. ÖSYM sınav görevli ücretleri ile ilgili ÖSYM'den gelen son dakika açıklaması öğretmenleri ve kamu personellerini sevindirdi. İşte 2022 zamlı ÖSYM sınav görevli ücretleri

KPSS ORTAÖĞRETİM CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ÖSYM’DEN SINAV GÖREVLİ ÜCRET ARTIŞINA DAİR AÇIKLAMA

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2022 yılının ilk altı ayı (Ocak-Haziran dönemi) için 2022 Ocak ayında belirlenen görevli ücretleri, 1 Ocak 2022'den bu zamana kadar gerçekleştirilen YKS dahil tüm sınavlarda (19 sınav) görev alan sınav görevlilerimize aynı tutarlar üzerinden ödenmiştir. 2022 yılı ikinci altı ayı (Temmuz-Aralık dönemi) için görevli ücretleri güncellenecek ve belirlenecek görevli ücretleri 1 Temmuz'dan itibaren yılsonuna kadar uygulanacak sınavlarda geçerli olacaktır. Tüm sınav görevlilerimize katkıları ve emekleri için teşekkür ederiz."

2022 ZAMLI ÖSYM SINAV GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR?

2022 Temmuz ayında milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşına zam yapılacak. Öğretmenler de zamlı maaşlarını merakla beklemeye başladı.  Temmuz ayında öğretmenlere yüzde 42 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Öğretmenler zamlı maaşlarını hesaplarken bir yandan da ÖSYM sınav görevli ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. ÖSYM sınav görevli ücretlerine de yüzde 50 oranından fazla zam yapıldı. 2022 ÖSYM zamlı sınav görevli ücretleri henüz netleşmedi. 

Temmuz ayından itibaren ÖSYM sınavlarına girecek olan adaylara yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zamlı sınav görevli ücreti verilecek. Zamlı ücretler 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

2022 TEMMUZDAN GEÇERLİ SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI

ÖSYM tarafından 3 Temmuzda yapılan Dikey Geçiş Sınavlarında görevli öğretmenlerin ücretleri hesaplara yatırıldı. Buna göre salon başkanı 340 lira, gözetmen 300 lira oldu.

2022 Temmuz-Aralık ÖSYM zamlı sınav görevi ücretleri belli oldu. Öğretmenler düşük sınav görevi ücretlerinden dolayı ÖSYM sınavlarında görev almama kararı almıştı. Yapılan son güncelleme ile birlikte 2022 KPSS sınav görevli ücretleri de dahil tüm sınav gözetmenlerine ödenecek ücretler belli oldu.

MEB den sonra ÖSYM sınavlarında görevli Salon Başkanı ve Gözetmen görevli ücretleri de belli oldu.

ÖSYM sınav görevli ücretlerine (gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı) 2022'nin ikinci 6 ayından itibaren zam yapıldı.

GÜNCEL ÖSYM SINAV GÖREVLİ ÜCRETİ

  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Gözetmen: 300 TL 
  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Yedek Gözetmen: 263 TL 
  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Yardımcı Engelli Gözetmen: 427TL 
  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Salon Başkanı: 340 TL 
  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Bina Sınav Sorumlusu: 625 TL 
  • ÖSYM Yardımcısı Sınav Görevli ücreti Bina Sınav Sorumlusu: 426 TL 
  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Bina Yöneticisi: 426 TL 
  • ÖSYM Sınav Görevli ücreti Bina Yöneticisi Yardımcısı: 350 TL 

 

SINAV GÖREVİ NEDİR?

ÖSYM, MEB, AÖF gibi merkezi sınavların sağlıklı işlemesi adına öğretmenler sınavlarda çeşitli görevleri üstleniyorlar. Öğretmenlerin merkezi sınavlarda görev almasına sınav görevi deniyor. Sınav görevlisi olarak sınavlarda yer alan kamu personellerine hizmetleri karşılığında ücret ödemesi de yapılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kara 6 Kasım 2022 13:13

Öğrencileri gözetmen sınıfa alır, sınav evraklarını gözetmen dağıtır, sınavdan sonra kamerayı gözetmen bekler. Ama fazla ücreti salon başkanı olur. Yahu şu saçmalığa bir son verin artık.

Muhammet12 Ekim 2022 00:07

Hala bu ücretlere sınav görevi başvurusu yapan varsa beter olsun. Ayıptır yaa... bu kadar da kendinize hakaret ettirmeyin. Sizinle dalga geçer gibi ücret veriyorlar. Sınava git gel benzin parası zaten bu. Bir ders verin şunlara. Evinizde oturun haftasunu,ailenize zaman ayırın çok daha iyi.

Şaban19 Ağustos 2022 23:25

Temmuz ayı ücretler değişti. En az parayı Bina yedek görevlisi alıyor. Bina cihaz görevlisi ile salon başkanı aynı parayı alıyor. Bu haberde yer alan fiyatlar doğrudur. Bence bina yöneticisi ve yardımcısına çok fazla ödeme yapıyorlar. Çünkü onların yaptığı hiç bir iş yok. Sadece o okulun yöneticileri oldukları için mecburen orada oluyorlar.

Enderun73 3 Ağustos 2022 15:25

3 Ağustos 2022 itibari ile geçen hafta sonu yapılan KPSS sınavı gözetmen ücreti olarak 302 TL hesabıma yattı.

Elif27 Temmuz 2022 21:08

Bina yedek görevlisi ücreti ne kadar acaba

cuma20 Temmuz 2022 18:11

ocak haziran ayrı ayt ve tyt haziranda oldu temmuz aralık zamlı

Mehmet Dede 5 Temmuz 2022 13:45

Üniversite sınavında 2 gün 3 oturum görev aldım. Yaktığın yakıt, yediğim yemek harcadığın emek aldığım sorumluluk 630 tl aldım. Toplamda 8 saat sınavda kaldım. Önümüzde Kpss var. Evimde çoluğun çocuğumla otururum. Bahçe çapalarım.Bir daha da sınava gelmem.

Tevfik Coşar 2 Temmuz 2022 10:07

Yalanınız batsın.

Yüksel 1 Temmuz 2022 18:30

2022 TYT Sınavında salon başkanıydım 251.90 kuruş, AYT Sınavında gözetmendim 210 lira ödediler. Yukarıdaki bilgiler yanlış. Güncel ücretler söylediğim gibi

Tugrul30 Haziran 2022 16:13

Yalanınızı sevsinler. TYT için 210 lira ödediler. Bu devirde komik bir ücret!

Sonraki Haber Yükleniyor...