Tgrt Haber
22 Kasım 2019 10:04

3.Nörobilim Kongresi Nişantaşı Üniversitesi’nde

"Farklı Disiplinlerde Aynı Beyin" temasıyla 3.’sü düzenlenen Nörobilim Kongresi bu yıl Nişantaşı Üniversitesi’ne konuk oluyor. 34 oturum, 7 kurs ve 40 konferansta, 120 değerli akademisyenin sunum yapacağı etkinlik 14-15 Aralık tarihlerinde bilim meraklılarını bekliyor.

3.Nörobilim Kongresi Nişantaşı Üniversitesi’nde
Nörobilim,

Kendini anlamaya çalışan olağanüstü bir organ olarak beyin, araştırıldıkça bilim insanlarını hayretler içerisinde bırakmaya ve merak duygusunu körüklemeye devam ediyor. Duyguların, zekanın, bilginin, düşüncenin ve yaşatıcılığın merkezi olan yani hayatın merkezi olan beyni anlamak aslında aynı zamanda hayatı da tüm yönleriyle anlamlandırmanın ilk adımı olacak. Bu amaçla ülkemizde düzenlenen 1.Deneysel Sinirbilim Kongresi, 2.Nörobilim Kongresi’nin ardından 3.Nörobilim Kongresi, Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüs’te toplanıyor. 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan kongrenin bu yılki ana teması "Farklı Disiplinlerde Aynı Beyin" olarak belirlendi.

Ayrıca kongrede 15 Aralık günü ana salonda aynı zamanda Türkiye’nin ilk Beyin Festivali düzenlenecek ve bu festival gün boyu ardışık oturumlarla  devam edecek. Festivalde alanlarında Türkiye’nin en önemli konuşmacıları performanslar sergileyecek.
Ülkemizde disiplinler arası beyin araştırmaları konusunda faaliyet gösteren Disiplinler Arası Beyin Araştırmaları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Uğur Batı etkinliğin önemine dikkat çekerken; “Beyin son yıllarda bilimin en önemli çalışma konularından. Üstelik disiplinler arası bir içerikle çalışılıyor. Mühendisler, iletişimciler, pazarlama uzmanları, beyin cerrahları, nörologlar, psikologlar, insani bilimlerin pek çok alanından akademisyenler, psikiyatristler bir araya geliyor. İki gün sürecek kongremize toplam 1000 kişinin katılımını beklemekteyiz. Kongrede - 33 oturum, 35 konferans, 115 değerli akademisyen sunumu ve 6 atölye bulunmaktadır. Multidisipliner bir toplantıdan söz ediyoruz. Dünyanın yeni ruhuna çok uygun bu. Beyin Araştırmaları Derneği’nin kurulması önemli bir vizyondu, iyi bir çalışmaydı. Bu kongre de öyle. Geleceği olan bir çalışma bu, herkesi bekleriz.” dedi.

Disiplinler Arası Beyin Araştırmaları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Korkut Ulucan ise; “Geçen yüzyılın temel ve klinik bilimleri açısından en önemli yaklaşımı beynin ve sinir sisteminin şifrelerinin çözülmeye başlamasıdır. Farklı disiplinlerin yaklaşımı ile sadece hastalıklar açısından değil, davranışlarımız açısından, duygularımızın yönlendirilmesi açısından da uygulama alanları genişlemiş, insanı anlamaya bir adım daha yaklaşılmıştır. Bu perspektiften bakışımız ise bizlerin Nörobilim alanında ki yenilikleri, gerek teorik gerekse pratik açıdan sorgulamaya, ve geliştirmeye yöneltmiştir. Bu açıdan bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz kongremizde farklı disiplinlerden farklı yaklaşımları sizler için bir araya getirdik. Bu alanda konusunun uzmanı hocalarımızla beraber bir bilgi şöleni olacağına inandığımız kongremizde inanıyoruz ki hedefine ulaşacaktır.” dedi.

14 Aralık Cumartesi günü bilim dünyasına kapılarını açacak olan kongrede Prof.Dr. Sinan Canan, Dr. Özgür Bolat, Prof.Dr. Mehmet Zihni Sungur, Emrehan Halıcı, Ender Saraç, Uzm.Dr. Timur Yılmaz ve Kalust Şalcıoğlu gibi isimler de söz alacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...