Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 17:33

92. Özel Güvenlik (ÖGG) sınav sonuçları sorgulama: 92. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı?

ÖGG sınavları, 13 Haziran 2021 tarihinde yapıldı. 16 Haziran’da ÖGG sınav soruları ve cevapları erişime açıldı. Bu gelişmelerin üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki, 92. ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

92. Özel Güvenlik (ÖGG) sınav sonuçları sorgulama: 92. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı?
Emniyet Genel Müdürlüğü,,92. ÖGG sınav sonuçları,

ÖGG sınav sonuçları merak ediliyor. 13 Haziran’da yapılan 92. Dönem Temel Eğitim ve 68. Yenileme Eğitimi Özel Güvenlik sınavının ardından soru ve cevaplar yayımlanmıştı. Şimdi ise gözler Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından ÖGG sınav sonuçları ile ilgili yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) düzenlediği 92. ÖGG sınav sonuçları, Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden ilan edilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından sınav sonuçlarını sorgulamak için T.C. kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu doğru girmeniz gerekecek.

92. ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi sınav sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu sonuçların bu hafta açıklanacağı tahmin ediliyor. Adaylar sonuçlarını internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecek.

92. ÖGG sınav sonuçlarını öğrenebilmek için BURAYA tıklayın.

ÖGG SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 15 TL ücret yatırmaları gerekir. Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra Başkanlığımızın internet sitesinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi bilgileri ile giriş yaparak itiraz açıklamasını belirtmesi gerekir. Daha sonra adayın itiraz kaydı oluşturulmuş olacaktır.

92. Özel Güvenlik (ÖGG) sınav sonuçları sorgulama: 92. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı?

Ayrıca adayların banka hesabına yatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekir. İlgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır. Birleştirilmiş Genelgenin Özel Güvenlik Temel ve Yenileme Eğitimi Yazılı ve Uygulamalı Sınavlarında uyulacak esaslara ve sınav talimatında belirtilen hususlara uygun hareket etmeyen kursiyerlerin sınavı geçersiz olacak ve yapacakları itirazlar kabul edilmeyecek.

ÖZEL GÜVENLİK OLABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir.

- Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar içinde en az lise veya dengi okul mezunu olunması gerekir.

- 18 yaşını doldurmuş oluması gerekir.

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olunmaması gerekir.

2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmaması gerekir.

3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmaması gerekir.

Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli olmaması gerekir. Özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olması gerekir. Güvenlik soruşturması olumlu olmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...