Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2021 16:44

ABD enflasyonu dolar ve altına rekor getirdi

ABD'de tüketici fiyatları ekim ayında yüzde 0,9 artış gösterdi ve yıllık TÜFE yüzde 6,2 olarak açıklandı. Böylelikle 31 yılın zirvesi görüldü. Dolar veri sonrası rekor kırdı ve 9,87 seviyesine yükseldi. Dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı zirve seviyesini bugün 587 lira ile yeniledi.

ABD enflasyonu dolar ve altına rekor getirdi
abd,enflasyon

ABD'de tüketici fiyatları ekim ayında yüzde 0,9 artış gösterdi. Yıllık TÜFE yüzde 6,2 olarak açıklandı.

SON 31 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Piyasada aylık bazda yüzde 0,6 ve yıllık bazda yüzde 5,9 artış bekleniyordu. böylelikle 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı.

TÜFE BEKLENTİLERİ AŞTI

Gıda ve enerji kalemleri dışarıda bırakılarak hesaplanan Çekirdek TÜFE de aylık bazda yüzde 0,6, yıllık bazda yüzde 4,6 olarak açıklandı. Çekirdek TÜFE'ye ilişkin beklenti aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 4,3 civarındaydı.

Sabah 9,70 seviyelerinden güne başlayan dolar veri öncesi yükselişe geçmiş ve 9,83'e tırmanmıştı. ABD enflasyonu sonrası 9,87 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kur ardından 9,82 seviyelerine geldi.

Dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı zirve seviyesini bugün 587 lira ile yeniledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...