Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ağustos 2021 17:01

Afetzede öğrencilere ek sınav hakkı ne zaman? Bakan açıkladı!

Afet bölgelerindeki öğrencilerin mağduriyetlerini giderebilmek için Milli Eğitim Bakanı’ndan beklenen açıklama geldi. Açık öğretim ortaokulu ve Açık öğretim lisesi sınavlarına giremeyen öğrencilere yeni sınav hakkı tanındı.

Afetzede öğrencilere ek sınav hakkı ne zaman? Bakan açıkladı!
milli eğitim bakanlığı,,mahmut özer,,ek sınav,

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarına giremeyen öğrencilerin 27-29 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek çevrim içi sınava katılabileceğini duyurdu. Bakan Özer, yazılı açıklamasında, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim kurumları öğrencilerinin kayıt yenileme işlemlerinin 13 Ağustos'ta tamamlandığını hatırlatarak öğrencilerin 16-20 Ağustos'ta çevrim içi sınavlara katıldığını belirtti. Ancak yangın ve sel felaketleri nedeniyle öğrencilerden bir kısmının kayıtlarını yenileyemediklerini, bir kısmının da kayıt yaptırdıkları halde sınava giremediklerini söyledi. Bu mağduriyetten kaynaklı olarak Bakan Özer, afetzede öğrencilerine bir sınav hakkı daha tanıma kararı aldıklarını duyurdu.

Afet bölgelerindeki il milli eğitim müdürleri ve yöneticileriyle sürekli temas halinde olduklarını belirten Bakan Özer açıklamasında, “İl milli eğitim müdürlerimiz, sınava katılamayan öğrencilerin mağduriyetlerini bana ilettiler. Bunun üzerine hem bu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ülke genelinde sınava katılamayan diğer öğrencilere tekrar fırsat sağlamak için bu öğrencilerimize yeni bir sınav hakkı tanıma kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

EK SINAV HAKKI TARİHLERİ

Bakan Özer, ülke genelinde 23-24 Ağustos'ta ek sınav için kayıtlar yeniden açılacağını ve çevrim içi ek sınavın 27 Ağustos saat 09.30'dan 29 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılacağını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Bakan Özer, öğrencilerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Afetzede öğrencilere ek sınav hakkı ne zaman? Bakan açıkladı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...