Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2020 17:03

ALES/1 başvuruları sona erdi mi / 2020 ALES/2 başvuru tarihleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için yapılan geç başvurular sona erdi. Başvuruları kaçıran adaylar bu sene içinde yapılan ALES/2 sınavına girebilecekler. ALES/2 sınavıyla ilgili önemli detaylar haberimizde...

ALES/1 başvuruları sona erdi mi / 2020 ALES/2 başvuru tarihleri
ALES başvuru,,ALES nasıl başvurulur,,ALES 2020,,ALES/1,,ALES/2 ne zaman,,ALES/2 başvuruları ne zaman,,ALES 2020 başvuru,,ALES,,2020-ALES/1,

ALES başvuruları 13-23 Mart tarihleri arasında ÖSYM tarafından alındı. Başvuruların tamamlanmasının ardından başvuru işlemlerini kaçıran adaylar geç başvuruların ne zaman alınacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada geç başvuruların 14 Temmuz tarihinde alınacağı duyuruldu. 14 Temmuz'da yapılan geç başvurularda sona ererken ALES/2 için yapılacak başvurularından ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. Peki ALES/2 başvurularını ne zaman?

ALES NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2020-ALES/1, 16 Ağustos 2020 tarihinde organize edilecek. ​ALES/1 sınavının başvurularını kaçıran adaylar ise yine bu sene içinde yapılacak ALES/2 sınavına girebilecek.

ALES/2 SINAVI NE ZAMAN?

ALES/2 sınavına girmek isteyen adaylar için başvurular 01-12 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak.

ALES/2 sınavı 06 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşecek.

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...