Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 11:13

ALES 2 sınav giriş belgesi 2021: ALES sınava giriş yerleri açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı’nın (ÖSYM) düzenlediği ALES 2 sınavı için başvuru süreci sona erdi. Başvurularını tamamlayan adaylar, sınav giriş yerlerini araştırıyor. Peki, ALES 2 sınav giriş belgesi belli oldu mu? ALES 2 sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

ALES 2 sınav giriş belgesi 2021: ALES sınava giriş yerleri açıklandı mı?
ösym,,ales 2,,sınava giriş belgesi,

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2)için başvurular 3 – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında tamamlandı. Bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylar ise 17 Ağustos 2021’de geç başvuru tarihinde işlemlerini gerçekleştirdi. ALES 2 geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı oldu. ALES 2 başvuru sürecinin sona ermesiyle gözler sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihe çevrildi.

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

ÖSYM tarafından ALES 2 sınava giriş belgesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. ALES sınav giriş yerleri genellikle sınavdan 10 gün önce ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanmaktadır. ALES 2 sınavı 19 Eylül’de gerçekleştirilecek. Dolayısıyla ALES sınava giriş belgelerinin eylül ayının ikinci haftasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

ALES 2 sınav giriş belgesi 2021: ALES sınava giriş yerleri açıklandı mı?

ALES Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine iletilmeyecektir. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere temin etmeleri gerekiyor. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alıyor. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava girmemelidir. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlar.

Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten temin edebilirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması gerekir. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde adayın fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılır.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ALES sınav giriş yerine ulaşım sorunu çekecek adaylar, ÖSYM’nin internet sitesinden sınav giriş yerlerini değiştirme talebinde bulunabilirler. Bu işlem için adaylar, öncelikle ÖSYM’nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileriyle giriş yapmalıdır. ÖSYM profil hesabına ulaşan aday, sol menüdeki “İşlemler” başlığı altındaki “Sınav merkezi değişikliği talebi” kutucuğu üzerinden değişiklik yapman istenen sınavlarından birini seçmelidir.

Değişiklik yapmak istiyorsanız sınava başvuru esnasında olduğu gibi iki sınav merkezi tercih ederek değişiklik talebinizi tamamlayın. "Kaydet ve gönder" düğmesine basarak başvurunuzun alındığından emin olmanız gerekir.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınava girecekleri yeri gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin internet sitesinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere temin etmeleri gerekiyor. Öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM hesaplarına giriş yapmaları gereken adaylar, aşağıdaki linkten Sınava Giriş Belgesine ulaşabilir.

ALES 2 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için tıklayın.

ALES 2 sınav giriş belgesi 2021: ALES sınava giriş yerleri açıklandı mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...