Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 11:18

ALES 3 başvuru tarihi 2021: ALES 3 sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM’nin düzenlediği ALES 2 sınavı sonuçları için geri sayım devam ederken adaylar, ALES 3 sınavı başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, ALES 3 başvuruları ne zaman? ALES 3 sınavı ne zaman 2021?

ALES 3 başvuru tarihi 2021: ALES 3 sınavı ne zaman yapılacak?
ales başvuru tarihi 2021,ales başvuru ücreti 2021,ales ne zaman 2021,ales,

Yılda 3 kez yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) üçüncüsü için başvurular alınmaya başladı. ALES 2 sonuçları için bekleyen adaylar aynı zamanda ALES 3 sınavı ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ALES sınavları ile ilgili ÖSYM’nin açıklamaları yakından takip ediliyor. 19 Eylül'de yapılan ALES 2 sonuçlarının 14 Ekim'de açıklanması bekleniyor. İşte ALES sınavı hakkında bilmeniz gerekenler.

ALES 3 BAŞVURU TARİHLERİ 2021

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021 ALES 3) için ÖSYM’nin belirlediği başvurular, 6 Ekim 2021’de alınmaya başlayıp 14 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. Ancak yılda 3 kez yapılan ALES sınavının ikincisi için başvurular alınmaya devam ediyor. ALES 2 sonuçları ise 14 Ekim tarihinde açıklanacak.

ALES 3 BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

ALES 3 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’nin belirlediği sınav takviminde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021 ALES 3) 21 Kasım’da gerçekleştirilecek. Şu an başvuruları alınmaya devam eden ALES 2 sınavı ise 19 Eylül Pazar günü yapıldı. ALES 3 sonuçları 14 Ekim'de erişime açılması bekleniyor. 

ALES BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR 2021?

ÖSYM’nin organize ettiği ALES sınavı, ülkemizin yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

ALES 3 başvuru tarihi 2021: ALES 3 sınavı ne zaman yapılacak?

ALES sınavına girmek için Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuruda bulunabilir.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ 2021

Adaylar, ALES sınavı başvuru ücreti için 145 TL ödeme yapacak. ALES 2 başvuru işlemleri 11 Ağustos’ta sona erecek. Ancak başvuru ücret ödemesi için son gün 12 Ağustos 2021 olarak açıklandı. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını bitirecekler. Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırmaları gerekiyor. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...