Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2022 11:09 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 12:02

Ales 3 ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? Ales 3 geç başvuru nasıl ve nereden yapılır?

Bir lisans programından mezun olmuş ya da bir lisans programında eğitim gören kişilerin başvuruda bulunabileceği bir program olan ALES-3 için başvuru tarihleri belli oldu. ALES-3 için adayların bugün başvuruda bulunması gerekli. Peki, ALES-3 başvuruları nasıl ve nereden yapılır? ALES 3 geç başvuru ücreti ne kadar?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
ALES-3 geç başvurusu bugün saat 23.59'a kadar devam edecek
ales,ösym
ALES-3 geç başvurusu bugün saat 23.59'a kadar devam edecek

2022 Akademin Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda başarılı olan adaylar, ALES puanı ile tezli yüksek lisansa, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi akademik personel kadrolarına ve doktoraya başvurulabilmektedir. Peki, ALES geç başvurusu nasıl yapılır? 

ALES 3 GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES-3 sınavına girmek isteyen adaylar, başvuru yaptıktan sonra başvuru ücretini yatırmak zorundadır. Geç başvuru ücreti ise 277,50 TL olarak belirlendi. 

ALES 3 NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre, ALES-3 20 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 9 Aralık tarihinde açıklanacak. 

ALES-3 GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

2022 Akademin Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 3 için geç başvurular 18 Ekim Salı günü (bugün) başladı. Bugün saat 10.00'da başlayan başvurular, saat 23.59 arasında yapılabilir. Başvurular Ösym'nin internet sitesi üzerinden yapılacak. 

ALES 3 GEÇ BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...