Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 09:35

ALES başvurusu nasıl yapılır 2021? ALES/2 başvuru ücreti ne kadar? ALES başvuru kılavuzu

ALES sınavı için geri sayım başladı. ALES/2 sınavına girecek olan adaylar, ''ALES başvuruları ne zaman? ALES nasıl başvuru yapılır? ALES/2 başvuru ücreti ne kadar?'' sorularının yanıtını aramaya başladı.

ALES başvurusu nasıl yapılır 2021? ALES/2 başvuru ücreti ne kadar? ALES başvuru kılavuzu
ALES,ALES/2,ÖSYM

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için adayların başvuru süreci başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen ALES, akademik kariyer sahibi olmak isteyenlerin gireceği bir sınav türüdür.  

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN?  

Yılın ikinci ALES sınavı için başvuru dönemi başladı. Lisansüstü eğitim almak ve öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi gibi akademik personel olmak isteyenlerin girdiği ALES sınavı başvuru ekranı ve sınav takvimi açıklandı. ALES başvuru 3 Ağustos tarihinde başladı. ALES başvuru işlemleri 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Adayların ALES için belirlenen tarih aralığında başvuru sürecini tamamlayıp ALES başvuru ücretini ödemesi gerekiyor. Bu süre içerisinde başvuru yapamayan veya ALES başvuru tarihini kaçıran adaylar ÖSYM tarafından tanınan geç başvuru hakkında yararlanabilecek. Buna göre adaylar 17 Ağustos tarihinde ALES geç başvuru yapabilecek.  

ALES BAŞVURU NASIL YAPILIR?  

ALES sınavı için başvuru yapmak isteyen adayların gözü ''ALES başvurusu nasıl yapılır? Adım adım ALES başvuru işlemleri'' konularına çevrildi. ALES/2 başvurusunu adaylar elektronik ortamda yapacak. ALES başvuru ekranı ile ilgili bilmeniz gerekenleri derledik. İşte adım adım ALES başvurusu: 

  • ÖSYM resmi internet sitesine girmek, 
  • Aday işlemleri sayfasına gitmek,  
  • ALES/2 başvurusunu seçmek,  
  • Gerekli bilgileri doldurmak,  
  • Güncel fotoğrafın olduğuna dikkat etmek, 
  • ALES başvuru işlemini tamamladıktan sonra ödeme yapmak. 

ALES BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

ALES başvurusu nasıl yapılır 2021? ALES/2 başvuru ücreti ne kadar? ALES başvuru kılavuzu

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?  

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için başvuruların başlamasıyla birlikte adaylar ''ALES başvuru ücreti ne kadar?'' sorusunu araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından yapılan ALES/2 sınavı için belirlenen sınav ücreti geçen sene olduğu gibi yine 145 TL olarak belirlendi. Adayların ALES/2 başvurusunun geçerli olması için ALES başvuru ücretini eksiksiz şekilde tamamlaması gerekiyor. Adaylara ALES başvuru ücreti ödemesi yapması için 12 Ağustos tarihine kadar süre verildi. 

En son yapılan ALES başvuru ücreti de 145 lira olmuştu. 

ALES BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

ALES SINAVI KAÇ SORU ÇIKACAK? 

ALES için geri sayım devam ederken ''ALES sınavı kaç soru olacak?'' soruları yükselmeye başladı. Adaylara 50 sözel 50 sayısal alandan olmak üzere toplamda 100 soru sorulacak. 100 soru için ALES/2 adaylarına 150 dakika süre tanınacak. 10.15'te başlayan sınav 12.45 saatinde tamamlanacak. 

ALES’E KİMLER GİREBİLİR?  

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınavı için geri sayım başladı. ALES başvuru işlemlerinin başlamasıyla birlikte adaylar ‘’ALES’E kimler girebilir?’’ sorunu cevabını merak ediyor. ÖSYM tarafından belirlenen ALES sınav şartlarına göre; 

  • Öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında çalışmak isteyen,  
  • Lisansüstü eğitim almak isteyen,  
  • Yüksek lisans başvurusu yapmak isteyenler, 
  • Yurt dışında eğitim almış ve denklik belgesine sahip olmak isteyenler.  

ALES sınavı ve ALES başvuru süreci hakkında bilmeniz gerekenleri hazırladık. Siz de ALES/2 başvuru süreci ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...