Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2017 11:54

ALES sonuçları açıklandı | 2017 ALES sınav sonucu TIKLA ÖĞREN | sonuc.osym.gov.tr

ÖSYM tarafından yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Sonuçları açıklandı. Binlerce öğrencinin sabırsızlıkla beklediği ALES sınav sonuçları şuan itibariyle açıklanmış oldu. 2017 ALES sonuçları haberimizdeki ÖSYM bağlantısı üzerinden sorgulanabilecek...

ALES sonuçları açıklandı | 2017 ALES sınav sonucu TIKLA ÖĞREN | sonuc.osym.gov.tr
ales,sınav,ösym,ales sınav sonuçları,ales sonuçları,

Adaylar merakla beklediği açıklama geldi. ÖSYM tarafından yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Sonuçları açıklandı. Binlerce öğrencinin sabırsızlıkla beklediği ALES sınav sonuçları şuan itibariyle açıklanmış oldu.
ALES sonuçları haberimizdeki ÖSYM bağlantısı üzerinden sorgulanabilecek. ÖSYM’nin sınav takviminde 8 Haziran tarihinde açıklanacağı belirten ALES sonuçları sonunda açıklandı. Lisansüstü eğitim için büyük önem taşıyan ALES sonuçlarını sabahın ilk saatlerinden itibaren merakla araştıran akademik kariyer hedefindeki adaylar Google üzerinde aramalara başladı. Sosyal medyada ALES’in açıklanmasının gecikmesi bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sitemkar Tweet’lerle tepki gösteren vatandaşlar ALES’in açıklanmasıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine akın etti.

ALES SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

ÖSYM’nin tüm sınavları gibi ÖSYM sonuç açıklama sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr/ üzerinden açıklanan ALES sonuçları, TC kimlik numarası ve aday işlemleri şifresi aracılığıyla alınacak. Aşağıdaki link üzerinden ÖSYM’nin sistemine giriş yaparak ALES sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

ÖSYM TWEETER’DAN UYARDI

ALES sonuçları açıklandı | 2017 ALES sınav sonucu TIKLA ÖĞREN | sonuc.osym.gov.tr
ALES PUANINIZ NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

ALES puanı yüksek lisans ve doktora girişlerinde büyük önem taşıyor. Başvurularınızda ALES puanınızın geçerli olması için son 3 yıl içindeki bir sınavdan hedeflediğiniz puanı almış olmanız gerekiyor.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Mayıs 2017 tarihinde yapılan ALES sonuçları halen açıklanmadı. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamalar neticesinde ALES sonuçları 8 Haziran'da açıklanacak. Bu bilginin ardından sınava giren adaylar YGS gibi daha çok katılımlı sınavların sonuçları çok daha kısa sürede açıklandığı için isyan etti.

ÖSYM konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken sınav sonuçları daha kısa sürede açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

ALES 2017 SONBAHAR DÖNEMİ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ALES 2017 Sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım 2017'de yapılacak. Bu sınav için başvuru tarihleri de 26 Eylül - 4 Ekim olarak belirlenmiş. Bugün sonuçları açıklanan ilkbahar dönemi sınavının olduğu gibi ALES sonbahar dönemi sınavı için de başvuru ücreti 90 TL.

ALES sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

ALES SONUÇLARI

ÖSYM ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.
Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SONUÇLARA İTİRAZ

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

ALES nedir?

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

Yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde,

ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

Sınavda alınan puanlar, adaylara Sınav Sonuç Belgesiyle duyurulacak ve istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.

ALES’in önemi nedir?

Eskiden tezsiz yüksek lisans programlarının başvurularında istenen ALES artık sadece tezli yüksek lisans için istenmektedir. Tezli yüksek lisans başvuruları için oldukça önemli bir kriterdir.

Üniversiteler tezli yüksek lisans başvurularında ALES sonucuna çok önem vermekteler. Eğer iyi bir ALES puanına sahipseniz yüksek lisans başvurunuzda size önemli bir avantaj sağlar. Üniversiteler yüksek lisans başvurusu yapan öğrencilere ALES sonuçları, diploma notları, mülakat sonuçları ve bazen bilim sınavı sonuçlarını da dahil ederek bir puanlama oluştururlar. Bu puanlamada en yüksek oran ALES sonucuna aittir. Genelde ALES sonucu %50’lik bir paya sahiptir. Bu oran bazen %50’den fazla olmakla birlikte Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ne göre daha az olamaz. YÖK Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde şöyle der:

“ALES puanının %50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir.”


ALES sonuçları ÖSYM giriş ile erişim sağlanacak. Sonuçlar açıklandığı anda yoğunluktan dolayı erişimde gecikmeler olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...