Tgrt Haber
28 Nisan 2022 12:30 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 12:44

ALES sonucuna nasıl itiraz edilir? ALES puanı kaç yıl geçerli? ÖSYM duyurdu!

ALES 1 sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan ve akademik kariyerde kullanılmak amacıyla girilen sınavın sonuçları erişime açılmasıyla ''ALES sonuçlarına nasıl itiraz edilir?'' sorusu gündeme geldi. İşte ALES/1 sonuçları ve bilmeniz gerekenler…

ALES/1 sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarının ardından
ALES/1 sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarının ardından

ALES 2022 17 Nisan Pazar günü yapıldı. Sınavın ardından adaylar ALES sonucu için beklerken ÖSYM sonuçların açıklandığını duyurdu. Sınav sonucunun hesaplanmadığını veya yanlış hesaplandığını düşünen adaylar ''ALES sonucuna nasıl itiraz edilir?'' sorusuna odaklandı.

ALES SONUCUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

ALES sınav sonuçlarına ve sınav esnasından gerçekleşen olumsuz bir duruma itiraz etmek isteyen adaylar için ÖSYM ALES kılavuzunda izlemesi gereken yol belirlenmiştir. ALES sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar.

ALES/1 SONUCU İÇİN TIKLAYIN! 

Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 IBAN numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekiyor.

ALES sonucuna nasıl itiraz edilir? ALES puanı kaç yıl geçerli? ÖSYM duyurdu!

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES sonuçlar ile adaylar sınavın geçerlilik süresini merak ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ALES puanı geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlendi. Akademik kariyer yapmak isteyen adaylar ALES 2022 sınavından aldığı puanı 2027 tarihine kadar kullanabilecek.

ALES 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES 1 sonuçları açıklandı. Tekrar veya ilk kez sınava girmek isteyen adaylar ''ALES 2 ne zaman yapılacak?'' sorusunun cevabını arıyor. ALES 2022 yılında toplam 3 kez yapılacak. ALES 2 tarihi ise ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 21 Ağustos 2022 olarak belirlendi.

https://twitter.com/OSYMbaskanligi/status/1519587345158361088

ALES 2 başvuruları 26 Haziran ile 4 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES/2 için geri sayım başlarken başvuru işlemleri merak konusu oldu. Başvuru yapmak isteyen adayların gözü ''ALES başvurusu nasıl yapılır?'' sorusuna odaklandı. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre ALES/2 başvurusu elektronik ortamda yapılacak. İşte adım adım ALES başvurusu:

  • ÖSYM resmi internet sitesine girin,
  • Aday işlemleri sayfasına gidin,
  • ALES/2 başvurusunu seçin,
  • Gerekli bilgileri (zorunlu alanları) doldurun,
  • Güncel fotoğrafa dikkat edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...