Tgrt Haber
16 Ağustos 2020 17:33 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:09

ALES soru ve cevapları açıklandı mı? 2020 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? PUAN HESAPLAMA

Akademik kariyer hedefleyen adaylar bugün ALES'e giriş yaptı. Sınav sonrasında ALES sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? merak ediliyor. ALES'te 100 soruyu 150 dakikada tamamlayan adaylar sınavın ardından puanlarını tahmini olarak hesaplamak istiyor. ALES puan hesaplama nasıl yapılır?

ALES soru ve cevapları açıklandı mı? 2020 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? PUAN HESAPLAMA
ales,

Akademik kariyer hedefleyen adaylar bugün ALES'e giriş yaptı. ÖSYM tarafından düzenlenen, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanların başvuru yapabildiği ALES ile ilgili merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz… ALES puan hesaplama nasıl yapılır? İşte cevabı…

 

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? SÖZEL, SAYISAL ALES PUAN HESAPLAMA

ALES puan türleri ve test ağırlıklarında puan hesaplamak için ALES SAYISAL PUANI SAYISAL TESTİNDE 0.75, SÖZEL TESTİNDE 0.25 ile hesaplanıyor.

Aynı şekilde ALES sözel puanı sayısal testi ile 0.25, sözel testinde 0.75 ile hesaplanıyor.

ALES eşit ağırlık puanı sayısal testi 0.50, sözel testi 0.50 olarak hesaplanıyor.

ALES soru ve cevapları açıklandı mı? 2020 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? PUAN HESAPLAMA

2020-ALES/1'de her test için, sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlıklı" olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacak.

Sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

2020 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? Bugün yapılan ALES sınav soruları ne zaman açıklanacak, sınav sonuçları...
Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES SINAV SONUÇLARI, ÖSYM TARAFINDAN 7 EYLÜL'DE AÇIKLANACAK. ÖSYM SINAV SORULARI VE CEVAPLARININ DA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILMASI BEKLENİYOR.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...