Tgrt Haber
17 Şubat 2016 13:18

ALS sınavı başvuruları 2016 nasıl ve nereden yapılır

2016 yılında yapılacak ALS başvuruları için son tarih belirlendi. Askeri Lise'ye başvuru nasıl ve nereden yapılır son durum ne. İşte ALS 2016 başvuruları için tüm detaylar.

ALS sınavı başvuruları 2016  nasıl ve nereden yapılır
als sonuçları, als sınavı, als soruları, als giriş, als 2016, ALS sınavı başvuruları, ALS sınavı başvuruları nereden yapılır, als başvurusu nasıl yapılır,

2016 yılında yapılacak ALS başvuruları için son tarih belirlendi. Askeri Lise'ye başvuru nasıl ve nereden yapılır son durum ne. İşte ALS 2016 başvuruları için tüm detaylar. 2016 ALS (Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı) 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek. ALS sınavı başvuruları Bando Astsubay 2016 sona erdi mi son başvuru tarihi ne zaman? ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 ALS sınavına girmek isteyen adaylar 9 – 22 Şubat 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvurularını yapan adaylar 3 Nisan 2016 tarihinde 2016 ALS sınavına girecek ve sınav sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak. Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim (ilkokul-ortaokul) düzeyinde bir test uygulanacaktır. Test; Türkçe okuduğunu anlama, Türkçeyi doğru kullanma (30), Sosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünme (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (7), Millî Tarih (4), Türkiye Coğrafyası (4)), Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü (30) ve Fen Bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünme (Fizik (9), Kimya (8) ve Biyoloji (8))

ALS BAŞVURU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

BAŞVURU SÜRESİ : 9 - 22 Şubat -2016 (Ücret ödeme için son gün, 23 Şubat 2016)
SINAV TARİHİ VE SAATİ : 3 Nisan 2016 (Pazar), 09.30, 120 dakika
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
SINAV ÜCRETİ : 55,00 TL

2016 ALS BAŞVURU ŞARTLARI

ALS sınavına girmek isteyen adaylar için ÖSYM tarafından belirlenen şartlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

- Türk ve erkek olmak,

- Evli, dul, nişanlı olmamak ya da bir kadınla beraber yaşamamak,

- En fazla 16, en az 13 yaşında olmak,

- Türkçeyi kusursuz bir şekilde konuşmak,

- Belirlenen yaş, boy ve kilo alt-üst sınırları içinde olmak.
2016 ALS Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? - ALS Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
Başvuru Nereye Yapılacak?

Sınav için başvuru yapmak isteyen adayların başvuruları 9 – 22 Şubat 2016 tarihleri arasında Başvuru Merkezleri tarafından alınacak ve adayların başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen adayların Başvuru Merkezine şahsen gitmesi gerekmektedir. ÖSYM’nin resmi web sitesinden alınan aday başvuru formunu doldurularak okul müdürlüğüne onaylatan adaylar, daha sonra ödeme işlemlerini gerçekleştirerek başvurularını tamamlayabilirler.

Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurulacak Aday Başvuru Formunun ilgili alanı adayın öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne onaylatılacaktır. Onaylanmayan formlar işleme alınmayacaktır.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Başvuru Ücreti Nereye Yatırılacak?

Sınava girecek olan öğrenciler belirtilen sınav başvuru ücretini aşağıdaki bankalara yatırabilirler:

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Öte yandan sınava başvuru yapmak isteyen adaylar sınav başvuru ücretini ÖSYM’nin resmi web sitesinde bulunan ‘ÖDEMELER’ kısmından online olarak da yapabilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...