Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2016 10:16

Altın yükselişine devam ediyor

Altın, çarşamba günü yayınlanan Fed tutanakları sonrası altı haftanın en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi.

Altın yükselişine devam ediyor
altın, altın fiyatı,

Altın, Çarşamba günü açıklanan Fed tutanaklarının ardından doların geri çekilmesiyle birlikte kazançlarını dördüncü güne taşıdı. Fed'in Temmuz ayında illişkin toplantı tutanakları, ABD faizlerinin henüz uzun bir süre için düşük kalacağının sinyalini verdi.

Spot piyasada işlem gören altın, yüzde 0.6 yükselerek 1,356.18 dolara kadar tırmanmasının ardından Bloomberg verilerine göre Singapur saatiyle 10:59'da onz başına 1,354.35 dolardan işlem gördü. Bu hafta hergün yükselerek 6 Temmuz'dan bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştiren değerli metal, 2016 yılında yüzde 28 artıda bulunuyor.

Bangkok'da MTS Gold Group yöneticisi Golf Hiruyansiri, “Altın hala 1,330 ile 1,360 seviyeleri arasında seyrediyor. Piyasa bir bant içerisinde hareket ediyor çünkü gelecek ay ya da yıl sonunda faiz artırımına gidileceğine ilişkin gerçek haberler bekliyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...