Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 12:50

Anaokulları ne zaman açılacak 2021? Okula uyum haftası tarihleri

Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin merakla beklediği kararlar belli oldu. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitim hakkında beklenen açıklamayı yaptı. Peki, anaokullar açılacak mı? Okula uyum haftası etkinlikleri ne zaman başlayacak?

Anaokulları ne zaman açılacak 2021? Okula uyum haftası tarihleri
milli eğitim bakanlığı,,pcr testi,,kabine toplantısı,

2021-2022 eğitim öğretim döneminde okullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitim yapılacak. Okullarda 6 Eylül Pazartesi günü dönemin ilk ders zili çalacak. Dün yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine kararlarını açıkladı. Verilen kararlar arasında en çok merak edilen okullara ilişkin oldu.

1. SINIFLAR VE ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Okul öncesi kurumlara ve 1. sınıflara 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi verilmeye başlanacak. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma günü bitecek. İkinci dönem ise 7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü tamamlanacak.

OKULLARDA PCR TESTİ ZORUNLU MU 2021?

Son yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimde PCR testinin zorunlu olacağını açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okulların 6 Eylül'de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açılacağını vurguladı. Bakan Özer, "İnşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek.” ifadelerini kullandı.

Anaokulları ne zaman açılacak 2021? Okula uyum haftası tarihleri

Kabine kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlayacağı belirtildi. 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri yapılacağı belirtilen açıklamada, mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için ise TRT EBA TV ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceği de belirtildi.

OKULLARDA MASKE TAKILACAK MI?

Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerine 31 Ağustos 2021'de çevrim içi Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler yapılacak. 8 ve 12. sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) düzenlenecek. Tüm öğretmenler için ise 1-3 Eylül tarihleri arasında Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler yapılacak.

Okullardaki eğitime ilişkin bir diğer zorunluluk ise maske kullanımı ile ilgili oldu. Okullara maske takılarak gelinecek. Bakanlığın bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık olarak takip edilecek. Kantin, yemekhane ve pansiyonlar da bu süreçte açık olacak. Eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu aranmayacak ancak aşı olmayanlarda haftada iki kez PCR testi yaptırmaları zorunlu olacak. Öğretmenlerin, en az bir doz aşılama oranı %80,34. Bu oran Türkiye'deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %8 fazla olduğu görülüyor. İki doz aşılanma oranı %69,73. Türkiye'deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %15 fazla.

Anaokulları ne zaman açılacak 2021? Okula uyum haftası tarihleri

Anaokulları ne zaman açılacak 2021? Okula uyum haftası tarihleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...