Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2021 14:04

Animasyonlu ehliyet sınavı nedir? Ehliyet sınavı animasyon sorularına nereden bakılır?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ehliyet sınavına girecek adayları ilgilendiren bir açıklama yaptı. Elektrik ortamda düzenlenen ehliyet sınavlarında değişiklik olacağını duyuran Özer animasyonlu ehliyet sınavı detaylarını da paylaştı. Peki animasyonlu ehliyet sınavı nedir? Ehliyet sınavında yeni dönem ne zaman başlıyor? Animasyonlu soru örneklerine nereden bakılır?

Animasyonlu ehliyet sınavı nedir? Ehliyet sınavı animasyon sorularına nereden bakılır?
ehliyet sınavı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitimde dijitalleşme çalışmaları kapsamında, elektrik ortamda düzenlenen ehliyet sınavlarında bu yıl ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını açıkladı. Bakan Özer, uygulamanın soruları daha anlaşılır kılacağını belirtti. E-sınav şeklinde yapılan ehliyet sınavının animasyonlu sorularla birlikte ölçülmek istenen davranışların net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacağına işaret etti. İşte animasyonlu soruların bulunduğu yeni dönem ehliyet sınavı hakkında bilmeniz gerekenler. 

ANİMASYONLI SORULARIN OLDUĞU EHLİYET SINAVI NEDİR? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarında ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını belirtti. Millî Eğitim Bakanlığı ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafında hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.

Ehliyet sınavı için hazırlanan adaylar sınav öncesi sorulara aşina olması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavları hazırlanarak Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitelerinden yayınlanacak. 

ANİMASYONLU SORULARIN OLDUĞU EHLİYET SINAVI DENEMESİ İÇİN TIKLAYIN! 

İŞİTME ENGELLİ ADAYLARA EHLİYET SINAVI DESTEĞİ VERİLECEK

Animasyonlu soruların yer aldığı yeni dönem ehliyet sınavı hakkında gelişmelerin ardından işitme engelli adaylara sınav desteği verileceği açıklandı. İşitme engelli adaylar için işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve buna yönelik animasyonlu sorular hazırlanacak. 

Animasyonlu ehliyet sınavı nedir? Ehliyet sınavı animasyon sorularına nereden bakılır?

Yeni dönem ehliyet sınavı için açıklama yapan Mahmut Özer sınavın geçerliğine ve güvenirliğine katkı sağlarken Bakanlıkça gerçekleştirilen diğer sınavlara da yeni bir bakış açısı getireceğini ifade etti. 
İşitme engelli adaylar için de işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve animasyonlu soruların hazırlanmasına yönelik çalışmaların son hızıyla devam ettiğini vurguladı. 

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN? 

Animasyonlu ehliyet sınavı açıklamasının ardından adaylar ''Ehliyet sınavı ne zaman? Ehliyet sınav başvurusu ne zaman yapılır?'' sorularını araştırmaya başladı. Ehliyet sınavı başvurusu her ayın 1 ile 10’u arasında yapılır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir. Yine direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenir. Teorik sınavın ardından hafta sonları direksiyon sınavı yapılır. Teorik sınavı geçemeyen aday direksiyon sınavına giremez.

EHLİYET SINAV ÜCRETİ NE KADAR? 

Ehliyet sınavı için MEB'e ödenen iki ücret vardır. Buna göre Teorik sınav ücreti 90 TL ve (veya elektronik ehliyet sınavı) direksiyon sınav ücreti 130 TL'dir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...