Tgrt Haber
26 Eylül 2021 09:56

AÖF kayıt yenileme: AÖF güz dönemi kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açıköğretim Fakültesi 2021 2022 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme için beklenen gün geldi. Öğrenciler ''AÖF kayıt yenileme ne zaman? Anadolu Üniversitesi kayıt yenileme nasıl yapılır? Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme ücreti ne kadar? AÖF kayıt yenileme tarihi uzatıldı mı?'' sorusuna odaklandı.

AÖF kayıt yenileme: AÖF güz dönemi kayıt yenileme nasıl yapılır?
anadolu üniversitesi,AÖF,açıköğretim fakültesi,AÖF kayıt yenileme,

2021 2022 öğretim yılı ile birlikte eğitime Açıköğretim Fakültesi’nde devam eden öğrenciler AÖF kayıt yenileme, ders ekleme çıkarma, AÖF güz dönemi sınav tarihleri gibi konuları araştırmaya başladı. İşte AÖF kayıt yenileme hakkında bilmeniz gerekenler.  

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?  

Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencileri yeni dönem başlarken AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman olacağını merak ediyor. Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan kılavuza göre AÖF kayıt yenileme 27 Eylül 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Adayların bu süre içerisinde ders seçimi, AÖF kayıt yenileme işlemi, otomasyondan kayıtlarını kontrol etmek ve kitaplarını ekampüs üzerinden temin etmesi gerekiyor.  Adayların AÖF kayıt yenileme işlemini son kayıt günü saat 22.00’da bitirmesi gerekiyor.  

AÖF KAYIT YENİLEME SÜRESİ UZATILDI MI? 

AÖF ile üniversite eğitimlerini dışarıdan sürdürencek olan adaylar Anadolu Üniversitesi, açıköğretim, iktisat ve işletme fakülteleri kayıt yenileme işlemi tarihleri ile ilgili araştırma yapıyor. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre AÖF kayıt yenileme işlemleri 17 Ekim günü sona erecek.  Buna göre adayların AÖF kayıt yenileme işlemini 17 Ekim saat 22.00'ye kadar yapması gerekiyor. 

AÖF DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?  

Anadolu Üniversitesi öğrencileri 2021 2022 güz dönemi AÖF kayıt yenileme işlemini nasıl gerçekleştireceğini merak ediyor. Adayların belirlenen tarihte kayıt yenileme işlemini tamamlaması gerekiyor. Kayıt yenileme işleminin ilk adımı olan AÖF ders seçimi yayınlanan kılavuzda netleştirildi. Buna göre: 

  • Ders seçimi, AÖF resmi internet sitesinden yapılacak,  
  • Adaylar ‘Ders Seçimi Otomasyonu’ üzerinden öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile giriş yapacak,  
  • Öğrenciler ders seçim işlemi yaparak alacağı ve bıraktığı dersleri belirleyecek, 
  • Son aşamada ders seçimi onaylanacak, 
  • Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilecek, 
  • Ders seçimine göre ödemesini yapan öğrenci, kayıt yenileme tarihleri içinde ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak şartıyla, seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilecek veya yeni ders ekleyebilir. 

AÖF kayıt yenileme: AÖF güz dönemi kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?  

Anadolu Üniversitesi öğrencilerin kayıt yenileme ücreti ödeyebilmek için öncelikle ders seçimi yapmaları gerekir. Ardından ders seçimine göre ödeme bilgileri oluşan öğrenciler, ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletir. Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme bilgileri AÖF resmi internet sitesi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından görülebilir ve ödeme yapılabilir. 

Kayıt yenileme tarihinin son günü saat 20.30’a kadar öğrenim ücreti yatırılabilecek. Peki öğrenciler AÖF kayıt yenileme ücretini nasıl yatıracak? Öğrenciler AÖF kayıt yenileme için ortaya çıkan ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilir: 

  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme 
  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme 
  • ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız) 
  • Mobil Bankacılık ile Ödeme 

AÖF SINAV TARİHLERİ 2021 2022

 AÖF güz dönemi 27 Eylül’de başlayıp 7 Ocak 2022 tarihinde bitecek. Dönem içi sınavarın tarihini merak eden adaylar ''AÖF güz dönemi sınav takvimi belli oldu mu?'' sorularına yöneldi. Buna göre AÖF 2021 2022 sınav tarihleri:

  • Güz Dönemi Ara Sınavı 27-28 Kasım 2021
  • Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 08-09 Ocak 2022

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Anadolu Üniversitesi kayıt yenileme nasıl yapılır? Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme ücreti ne kadar? sorularını cevapladık. Siz de Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi kayıt yenileme işlemi hakkında sorularını yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...