Tgrt Haber
15 Ekim 2021 10:33

AÖF sınavı online mı olacak? AÖF güz dönemi sınav takvimi

AÖF kayıt döneminin ardından adaylar güz sınavı hakkında araştırma yapmaya başladı. Açıköğretim sınav takvimi belli olurken öğrenciler AÖF sınavı online mı olacak sorusuna odaklandı. Peki AÖF sınavı ne zaman yapılacak? AÖF sınavı nasıl yapılacak? AÖF ders seçimi nasıl yapılır?

AÖF sınavı online mı olacak? AÖF güz dönemi sınav takvimi
AÖF,açıköğretim fakültesi,,sınav,

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı Açıköğretim sınav ve kayıt takvimini yayınladı. AÖF kayıt yenileme işlemleri 17 Ekim tarihine uzatıldı. AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemleri ardından İşletme öğrencileri sınavların yüz yüze mi online mı yapılacağını soruyor. İşte Açıköğretim Fakültesi sınavları hakkında bilmeniz gerekenler.  

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?  

Açıköğretim Fakültesi sınavları dönem ve yıl sonu olmak üzere yapılıyor. Geçtiğimi yıl koronavirüs önlemleri kapsamında AÖF sınavları online olarak gerçekleşti. AÖF güz dönemi 27 Eylül’de başlayıp 7 Ocak 2022 tarihinde bitecek. Adaylar AÖF sınav takvimi ile ilgili araştırma yapıyor. Buna göre AÖF 2021 2022 sınav tarihleri: 

  •  Güz Dönemi Ara Sınavı 27-28 Kasım 2021 
  • Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 08-09 Ocak 2022 

Vaka sayılarındaki artışla birlikte adaylar AÖF sınavları yüz yüze mi olacak diye merak ediyor.  

Anadolu Üniversitesi sınavlarına her yıl 1,5 milyonu aşkın aday giriyor. 2020 yılı AÖF sınavları koronavirüs önlemleri nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. Açıköğretim Fakültesi sınav tarihleri ile birlikte sınav nasıl yapılacağı da açıklandı.  Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav tarihleri Mili Eğitim Bakanlığı, ÖSYM tarafından yapılan sınavlar ve pandemi durumuna göre değişeceğini ifade ederken bu yıl vize ve final sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirileceğini duyurdu.  

AÖF sınavı online mı olacak? AÖF güz dönemi sınav takvimi

AÖF DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi öğrencileri 2021 2022 güz dönemi için ders seçimi yapacak. AÖF kayıt yenileme işlemi yapan adayların gözü AÖF ders seçimi nasıl yapılır sorusuna çevrildi. Adayların belirlenen tarihte kayıt yenileme son tarihi 17 Ekim'e kadar ders seçimi işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Kayıt yenileme işleminin ilk adımı olan AÖF ders seçimi yayınlanan kılavuzda netleştirildi. Buna göre:

  • Ders seçimi, AÖF resmi internet sitesinden yapılacak,
  • Adaylar ‘Ders Seçimi Otomasyonu’ üzerinden öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile giriş yapacak,
  • Öğrenciler ders seçim işlemi yaparak alacağı ve bıraktığı dersleri belirleyecek,
  • Son aşamada ders seçimi onaylanacak,
  • Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilecek,
  • Ders seçimine göre ödemesini yapan öğrenci, kayıt yenileme tarihleri içinde ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak şartıyla, seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilecek veya yeni ders ekleyebilir.

AÖF sınavı ne zaman yapılacak? AÖF sınavı nasıl yapılacak? AÖF ders seçimi nasıl yapılır? sorularını cevapladık. Siz de AÖF sınav tarihi ve kayıt yenileme işlemleri hakkında görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...