Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 10:25

AÖL 3. dönem sınav sonuçları 2021: AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL 3. dönem sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarını yakından takip ediyor. Peki, AÖL 3. dönem sınav sonuçları sorgulama, AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL 3. dönem sınav sonuçları 2021: AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
AÖL 3. dönem sınav sonuçları 2021,,AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı,,Milli Eğitim Bakanlığı,

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan Açık Öğretim Liselerinde 3. Dönem sınavları sona erdi. 3 – 7 Temmuz tarihleri arasında yapılan sınavların ardından gözler, AÖL 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

AÖL 3. Dönem sınav sorularına ilişkin itirazlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınmaya başladı. Ayrıca öğrenciler, AÖL sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak öğrenebilecek. AÖL 3. dönem sınavlarına girenler, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla dönemin son sınavlarını başarıyla verip vermediklerini merak ediyor.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), AÖL 3. dönem sınav sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Sınav öncesinde MEB’in yayımladığı kılavuzda sadece sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden öğrenileceği belirtildi. AÖL 1. ve 2. dönem sınav sonuçlarının açıklandığı tarihlere bakıldığında 3. dönem sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacağı bekleniyor.

AÖL 3. dönem sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayın.

MEB’in yayımladığı kılavuza göre öğrenciler, sınav sorularına ve düzenlenmesine ilişkin itirazlar yapabilecek. Söz konusu itirazlar için adaylar devlet bankalarına itiraz ücreti yatırması gerekecek. İtiraz ücreti, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 TL olarak belirlendi. Sınavın bitmesinin ardından 5 gün içerisinde itirazlarda bulunulabilecek. İtiraz ücreti, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halkbank şubelerinden T.C kimlik numarası ile ödenebilir.

AÖL SINAVLARININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavlar online olarak gerçekleştirildiği için sınavın geçersiz sayılacağı bazı durumlar olmaktadır. Başvuru şartlarını taşımayanların sınava katılması, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, sınavın gidişatını etkilemek amacıyla ekran karartma, ekran kilitleme gibi hilelerde bulunulması, sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda sınavlar geçersiz sayılacak.

AÖL SINAVLARINA KİMLER GİREBİLİR 2021?

Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekiz yaşından gün almış öğrencilerden (5 Temmuz 2002 ve daha önce doğumlu) öğrencilik durumu “silik”, “donuk” veya “aktif” olanlar girebilmektedir. Ayrıca AÖL kayıt yenileme işlemlerini yapmayan adaylar, sınavlara girememektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...