Tgrt Haber
21 Eylül 2021 17:50

AÖL kayıtları ne zaman bitiyor? Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme son tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. 2021 yılı için açık öğretim lisesi kayıt ve kayıt yenilme süreci ile ilgili ''AÖL kayıt yenileme ne zaman bitiyor? AÖL kayıtları nasıl yapılır? AÖL sınavları online mı olacak? AÖL kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?'' soruları gündeme geldi.

AÖL kayıtları ne zaman bitiyor? Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme son tarihi
AÖL,AÖL kayıt,kayıt yenileme

Eğitim hayatına Açıköğretim Lisesi üzerinden devam etmek isteyen adaylar AÖL kayıt takvimini sorguluyor. Peki AÖL ilk kayıt tarihi ne zaman? AÖL mazeretli kayıt yenileme tarihi açıklandı mı? İşte AÖL kayıtları ile bilmeniz gerekenler.  

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ SON TARİHİ

Açıköğretim Lisesi 2021 2022 eğitim öğretim yılı için ilk kayıt yaptıracak adaylar ''AÖL kayıt için son gün ne zaman?'' sorusunun cevabını arıyor. Buna göre AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme başvuru süreci MEB takvimine göre 6 Eylül'de başladı. MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021 – 2022 yılı birinci dönem ilk kayıtlar 06 Eylül ile 03 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Mazerete bağlı kayıt başvuruları ise 4 Ekim ile 8 Ekim arasında gerçekleşecek.  

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

AÖL KAYIT YENİLEME VE İLK KAYIT TARİHİ UZATILDI!

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi tarafından yapılan duyuruya göre Açıköğretim Lisesi 2021 2022 eğitim öğretim yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldı. Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sınavları için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 15 Ekim 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekiyor. 

AÖL İLK KAYIT KILAVIZU İÇİN TIKLAYIN!

AÖL kayıtları ne zaman bitiyor? Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme son tarihi

AÖL KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?  

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan adaylar sınava girmek istediği her dönem için sınav ücreti öder. 2021 yılında, bir dönem için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlendi. AÖL kayıt yenileme için kayıt ücreti yatıracak olan adaylar ''AÖL kayıt ücreti nasıl ödenir?'' sorusuna odaklandı. İşte AÖL kayıt ücreti yatırma:  

  • Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu saklayacak,  
  • Dekontla birlikte AÖL kayıt işlemleri için Halk Eğitim Merkezine giden adaylar 5 TL ödeyecektir.  

AÖL KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER  

Açıköğretim Lisesi için kayıt yaptıracak olan adaylar AÖL kayıt yenileme belgelerini merak ediyor. İşte AÖL kaydı için gerekli belgeler:  

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, 

• Biyometrik otoğraf, 

• T.C. Kimlik numarası ibrazı  

AÇIÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT OLABİLİR? 

AÖL başvurusu yapmak isteyen adaylar ''Kimler AÖL kaydı yaptırabilir?'' sorusunu merak etmeye başladı. 

  • İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olan öğrenciler
  • Ortaöğretim kurumlarından ayrılan öğrenciler
  • Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler
  • Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olan öğrenciler. 

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre AÖL 1. dönem sınavları 4 Aralık 5 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Geçtiğimiz yıl koronavirüs önlemleri nedeniyle Açıköğretim Lisesi sınavları online yapıldı. Açıklamaya göre 2021 AÖL sınavları yüz yüze yapılacak. Öğrenciler Açıköğretim Lisesi sınav girişleri belgelerini 1 Aralık 2021 tarihinde alabilecek. 

AÖL kayıt yenileme ne zaman bitiyor? AÖL kayıtları için gerekli belgeler nelerdir? sorularını cevapladık. Siz de AÖL kaydı ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...