Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 10:45

AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak 2021? AÖL telafi sınavına kimler girebilir?

AÖL telafi sınavı için geri sayım devam ederken lise eğitimine uzaktan devam eden adaylar, ''AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak? AÖL telafi sınavı online mi olacak? AÖL telafi sınavına kimler girebilir?'' sorularının cevabını merak etmeye başladı.

AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak 2021? AÖL telafi sınavına kimler girebilir?
AÖL telafi sınavı,,AÖL telafi snavı,,AÖL,,MEB AÖL telafi sınavı,,AÖL telafi sınavı 2021,

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen AÖL telafi sınavı 2021 yaklaşıyor. Herhangi bir nedenden ötürü 25 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasından sınava giremeyen öğrenciler için AÖL telafi sınavı 2021 düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde açıklanan takvime göre öğrenciler AÖL telafi sınavına başvurabilecek.  

AÖL TELAFİ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?  

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) telafi sınavına ilişkin detaylar belli oldu. Lise eğitimini uzaktan gören ve 25 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasından gerçekleşen online sınavlara katılamayan öğrenciler AÖL telafi sınavına girebilecek. MEB tarafından açıklanan tarihine göre AÖL telafi sınavı 27 Temmuz 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yayınlanan duyuruya göre AÖL telafi sınavları 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30'dan 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59'a kadar devam edecek.  

AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak 2021? AÖL telafi sınavına kimler girebilir?

AÖL TELAFİ SINAVI 2021 ONLİNE MI OLACAK?  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen AÖL telafi sınavı tıpkı AÖL 3. Dönem sınavları gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleşecek. AÖL telafi sınavı online platform üzerinden gerçekleşecek. Açık Öğretim Lisesi (AÖL)telafi sınavı geçmiş sınavlara benzer şekilde gerçekleşecek. 

AÖL TELAFİ SINAVINA KİMLER GİREBİLİR 2021?  

MEB tarafından yapılan duyuruya göre; 2021-2021 Eğitim ve Öğretim yılının 1.döneminde 25 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde gerçekleşen online sınavlara katılamayan öğrenciler AÖL telafi sınavına girebilir. AÖL telafi sınavı 2021 3.dönem sınavları gibi online gerçekleşecek. Bakanlıktan yapılan duyuruda detaylar belli oldu. Buna göre Batı Avrupa ve Balkanlar programı hariç sınava herhangi bir nedenden ötürü katılamayan öğrenciler 27 Temmuz ve 28 Temmuz tarihleri arasında çevrim içi (online) AÖL telafi sınavına katılabilecek. AÖL telafi sınavı hakkı bulunmayan adayların kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri AÖL BYS üzerinde otomatik olarak gerçekleşecek.  

AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak? AÖL telafi sınavına kimler girebilir? AÖL telafi sınavı online mı olacak? sorualrının cevabını yanıtladık. Siz de AÖL telafi sınavı ile ilgili sorularını yorumlara yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...