Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 14:35

AÖL yeni kayıt ne zaman yapılacak? 2022 AÖL kayıt takvimi

Eğitim hayatına açık lisede devam etmek isteyen öğrenciler, Açık Lise (AÖL) kayıt tarihlerini merak ediyor. 2021-2022 AÖL takviminin ne zaman belli olacağı ile ilgili bilgileri derledik.

AÖL yeni kayıt ne zaman yapılacak? 2022 AÖL kayıt takvimi
aöl yeni kayıt tarihi,aöl yeni kayıt ne zaman 2022,aöl yeni kayıt ücreti

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklamasının ardından hiçbir liseye yerleşemeyen veya açık lisede eğitimlerine devam etmek isteyen öğrenciler, AÖL yeni kayıt tarihlerini araştırıyor. Açık Öğretim Liseleri 2022 kayıt tarihleri ile ilgili son gelişmeleri hazırladık. 

2022 AÖL YENİ KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

AÖL yeni kayıt tarihlerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açık lise kayıtları bizzat bireysel başvuru ile gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Halk Eğitim Merkezleri üzerinden başvuru yapılabilir.

16-20 Ağustos'ta çevrim içi ortamda yapılan sınavların ardından afetzede öğrencilerine yeni bir ek sınav hakkı daha tanındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son yaptığı açıklamayla ülke genelinde 23-24 Ağustos'ta ek sınav için kayıtlar yeniden açılacağını ve çevrim içi ek sınavının 27 Ağustos saat 09.30'dan 29 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılacağını açıkladı. 2021-2022 AÖL kayıt işlemlerinin 27-29 Ağustos 2021’de yapılacak ek sınavların ardından başlayabileceği bekleniyor.

AÖL yeni kayıt ne zaman yapılacak? 2022 AÖL kayıt takvimi

Ayrıca 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvurular 31 Ağustos 2021’de başlayıp 19 Eylül 2021’de sona erecek. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem sonu sınavları ise 4 – 5 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki Açık Öğretim Lisesi İş Takvimi için tıklayın.

AÖL YENİ KAYIT ÜCRETİ

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemesi gerekir. 2016 yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 40 TL olarak belirlendi. Bu bedelin; 30 TL’si Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı belirterek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, ödenmesi gerekir. Kalan 10 TL’sini ise kayıt yaptıracağınız Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödemeniz gerekir. Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt için başvuran öğrenci adaylarının, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görülmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıtları, sistem tarafından engellenmesiyle yapılamamaktadır.

AÇIK LİSEYİ KİMLER OKUYABİLİR?

Açık Liseye başvuru yapabilecek kişiler şu şekilde;

- İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olan öğrenciler

- Ortaöğretim kurumlarından ayrılan öğrenciler

- Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler

- Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olan öğrenciler

- Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı) başvuru yapabilmektedir. Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde gerçekleştirilir. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu gibi şartlar aranmıyor.

AÖL yeni kayıt ne zaman yapılacak? 2022 AÖL kayıt takvimi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...