Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 13:50

Artırılmış Gerçeklik uygulaması nedir? MEBAR açılımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Telafide Ben de Varım" kampanyasını desteklemek amacıyla Artırılmış Gerçeklik uygulamasını hazırladı. Peki, Artırılmış Gerçeklik ne demek? MEBAR nedir?

Artırılmış Gerçeklik uygulaması nedir? MEBAR açılımı
MEBAR,,artırılmış gerçeklik,,MEB,

Pandemi nedeniyle özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin uzaktan eğitim almaları hem velileri hem de öğretmenleri oldukça zorladı. Okul açığını kapatmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı“Telafide ben de varım” kampanyasını başlatmıştı. MEB, bu ve buna benzer projelerle salgın sürecini öğrencilerin lehine çevirmeye devam ediyor. Şimdi ise MEB, Artırılmış Gerçeklik uygulamasıyla öğrencilerin eğitimlerine hız kazandırıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ve öğrencilerce, ücretsiz olarak kullanılması amaçlanan MEBAR Artırılmış Gerçeklik Uygulamasını tanıttı. Söz konusu uygulama telafi eğitim ve etkinlikleri süresince kullanılabilecek mobil bir uygulama olarak oluşturuldu.

MEBAR Artırılmış Gerçeklik Uygulaması, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tamamen öğretmenler tarafından geliştirildi. Uygulama, Türkiye'nin en büyük ve ilk kurumsal artırılmış gerçeklik platformu ve uygulaması olma özelliğini taşıyor.

Bakan Selçuk, uygulamanın tanıtımını yaptığı açıklamada, MEBAR'da farklı disiplinlere yönelik hazırlanmış 3 boyutlu içerikler olduğunu belirtti. Ayrıca Bakan Selçuk, söz konusu uygulamanın çocuklara artırılmış gerçeklik alanında bir farkındalık kazandıracağını ve yaşamının her alanında verimliliği artıracağını ifade etti.

MEBAR ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK NEDİR?

Artırılmış Gerçeklik Uygulaması, "Telafide Ben de Varım" kampanyasını desteklemek üzere oluşturuldu. Bakan Selçuk, Artırılmış gerçeklik uygulamasının kutu içerikleri, telefonlar aracılığı ile de kullanılmaya uygun şekilde geliştirildiğini söyledi. Dünyaya da bir örnek vaka olarak sunulabileceğini belirten Bakan Selçuk, bu tür işlerin genelde çok büyük şirketler tarafından çok uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda yapıldığını ifade etti. Bakan Selçuk sözlerine ek olarak “Ama her zaman söylüyoruz biz arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize güveniyoruz, onların yeniliklere açık duruşları gelecek için de umut veriyor." diye konuştu. 

MEBAR artırılmış gerçeklik uygulamasının içinde kimya küpleri, güneş sistemi, anatomi, araçlar, harfler ve yaşamın her alanında kullanılabilecek daha nice eğitici ve öğretici içerikler bulunuyor. Kutu içeriklerine internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. MEBAR, telafi eğitim ve etkinliklerinde de kullanılacak. Uygulamanın, öğretmen ve öğrencilerce, yaşamın her alanında ücretsiz olarak kullanılması hedefleniyor.

MEBAR AÇILIMI NEDİR?

MEBAR uygulaması, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü İstanbul Öğretmen Akademileri bünyesinde yer alan Teknoloji Akademisince geliştirildi. MEBAR’ın açılımı; Millî Eğitim Bakanlığı Artırılmış Gerçekliktir.

MEBAR NASIL KULLANILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı Artırılmış Gerçeklik uygulamasının nasıl kullanıldığı merak ediliyor. MEBAR internet sitesinde uygulamanın nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verilmiştir; sitede yer alan çıktılar menüsünden indirmek istediğiniz görselleri indirin. Daha sonra farklı boyutlarda yazıcıdan çıktısını alarak işaretli yerlerinden kesmeniz gerekir. Ardından uygulamayı çalıştırın ve kamera ekranını açtığınız görsele gösterin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...