Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2021 16:47

Aşı olmayanlara yeni dönem: İşçiler kaç günde bir PCR testi olacak? PCR testi ücretli mi?

Koronavirüs aşısı olmayanları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile aşı olmayan işçilere PCR testi zorunluluğu ile ilgili genelde gönderdi. Aşı olmayan işçiler PCR testi zorunluluğu olası akıllara ''İşçiler PCR testi yaptırmak zorunda mı? PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor? PCR testi ücretli mi?'' sorularını getirdi.

Aşı olmayanlara yeni dönem: İşçiler kaç günde bir PCR testi olacak? PCR testi ücretli mi?
PCR,koronavirüs,covid19,çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 81 ilin valiliğine Covid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebileceğine dair yazı gönderdi. 6 Eylül’de başlayacak olan işçilere PCR testi zorunluluğu uygulamasıyla PCR test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacak. Peki hangi meslek grupları PCR testi olmak zorunda? PCR testi ücretsiz mi? İşçiler kaç günde bir PCR testi olmak zorunda? İşte aşı olmaya işçilere PCR testi zorunluluğu hakkında bilmeniz gerekenler.  

AŞI OLMAYAN İŞÇİLERE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU 

Aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu kapsamı genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6 Eylül tarihi itibarıyla aşı olmayan işçilere PCR testi zorunluluğu getirildi. Koronavirüs aşısı olmayan işçiler 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptıracak.  

Bakanlık tarafından işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini Covid-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesini içeren yazıda, işverenlerin, iş yerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü olduğunu kaydetti. 

Aşı olmayanlara yeni dönem: İşçiler kaç günde bir PCR testi olacak? PCR testi ücretli mi?

PCR TESTİ KİMLERE ZORUNLU? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yeni genelgeyle PCR testi zorunluluğunda yeni bir döneme girildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitim, konser, tiyatro, sinema ve seyahat gibi toplu faaliyetlerde PCR testi zorunlu olacağını duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni genelgeyle aşı olamayan işçilere PCR testi zorunluluğu geldiğini belirtti. 

Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı olmayan üniversite öğrencilerinin ve çalışanların da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceklerini belirtmişti. Buna göre konuya ilişkin uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devredeydi. 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu başlayacak. Dolayısıyla işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulanacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılamayacak.  

Aşı olmayanlara yeni dönem: İşçiler kaç günde bir PCR testi olacak? PCR testi ücretli mi?

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ? 

6 Eylül itibariyle aşı olmayan işçiler PCR testi zorunluluğu nedeniyle haftada bir kez PCR testi olacak. Genelgenin ardından milyonlarca işçi ‘’PCR testi ücretli mi?’’ sorusunun cevabını araştırıyor. Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı ardından bazı meslek grupları ve etkinlik girişlerinde PCR testi zorunluluğu olacağı duyurulmuştu. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ''PCR testi ücretsiz mi?'' sorusuna açıklık getirmişti. Bakan Koca, okullar ve üniversiteler için gereken PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılabileceğini duyurdu. 6 Eylül itibariyle aşı olmayan işçiler PCR testi yaptırmak zorunda olacak. Bu durumda işçilerin de devlet hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırabilmeleri bekleniyor.  

Hangi meslek grupları PCR testi olmak zorunda? PCR testi ücretsiz mi? İşçiler kaç günde bir PCR testi olmak zorunda? sorularını cevapladık. Siz de PCR testi zorunluluğu hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...