Tgrt Haber
12 Nisan 2018 14:18

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları sorgulama | Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı öğren

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları sorgulama ekranı haberimizde mevcut. Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı öğrenmek isteyen sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından 18 Mart 2018'de yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2018-MSÜ) sonuçları açıklandı.

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları sorgulama | Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı öğren
sınav sonuçları

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları sorgulama ekranı haberimizde mevcut. Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı öğrenmek isteyen sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarını araştırmaya başladı.  ÖSYM tarafından 18 Mart 2018'de yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2018-MSÜ) sonuçları açıklandı.

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları nasıl hesaplanıyor?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ

Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu. Üniversitede eğitim ve öğretime 12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle başlanmıştır.

Tarihçe

15-16 Temmuz 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sonrasında gündeme gelen, askerî kurumların yeniden düzenlenmesi sürecinde askerî okullar da düzenlenme kapsamına alınmıştır. Bu süreçte, askerî darbe girişiminin fâili olarak gösterilen Gülen Hareketi mensuplarının sızdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin astsubay ve subay ihtiyacını karşılayan Heybeliada Deniz Lisesi, Işıklar Askerî Hava Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ile astsubay hazırlama okulları ve Harp Akademileri 31 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile kapatılmış, tüm öğrencilerin bu okullarla ilişiği kesilmiştir. Aynı kararname ile bu okulların kapanmasıyla oluşacak subay ve astsubay ihtiyacını karşılayan öğretim kurumu boşluğunu doldurmak amacıyla önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim verecek olan Milli Savunma Üniversitesi kurulmuştur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...