Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 11:43

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman? ATA AÖF yaz okulu ücretleri ne kadar?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu kayıtlarının gündeme gelmesiyle adayların aklına ‘’ATA AÖF kayıtları ne zaman? Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu ücreti ne kadar olacak?’’ soruları gelmeye başladı.

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman? ATA AÖF yaz okulu ücretleri ne kadar?
ATA,aöf,ATA aöf,aöf yaz okulu kayıtları,yaz okulu,ata aöf yaz okulu kayıt ücreti

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları duyusunun yayınlanmasının ardından adayların yaz okulu kayıt süreci başladı. Yaz okulu kayıtları, yaz okulu ücretleri, yaz okulu sınav tarihleri gibi konuları merak eden öğrenciler Atatürk Üniversitesi’nin yayımladığı duyurunun ardından netlik kazandı.

ATA AÖF YAZ OKULU KAYITLARI NE ZAMAN?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu kayıtları öğrenciler yaz okulu kayıt ücretini yatırması ve ders seçimi yapmasının ardından başlayacak. Öğrenciler kayıt işleminin ardından sınav yeri tercihi yapacak ve yapılan tercihler onay işleminin ardından değiştirilemeyecek. 12 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecek. Herhangi bir şekilde sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılmayacak. 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETİ   

ATA AÖF yaz okulu kaydı için ilk olarak yaz okulu ücretinin ödenmesi gerekiyor. Atatürk Üniversitesi’nin yayınladığı duyuruya göre; yaz okulu ücretleri 26 Temmuz tarihinde yatırılmaya başlanacak. 12 Eylül tarihinde yapılacak olan ATA AÖF yaz okulu sınavları için öğrenciler öncelikle yaz okulu kayıt ücretini yatıracak. Öğrenciler isteğe bağlı olarak alttan veya üstten ders alabilecekler. Buna göre öğrenciler alacakları ders sayısından bağımsız olarak 250 TL yaz okulu kayıt ücreti ödeyecek.  

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman? ATA AÖF yaz okulu ücretleri ne kadar?

ATA AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?   

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavına girmek isteyen öğrenciler ATA AÖF yaz okulu ücretini yatırmadan kayıt işlemini gerçekleştiremeyecek. Son günlerde yaz okulu kayıt dönemiyle ilgili adaylar ‘’ATA AÖF yaz okulu kayıt ücreti nasıl yatırılır?’’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte adım adım ATA AÖF yaz okulu ücreti yatırma:  

  •     Adaylar T.C kimlik numaraları ile birlikte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası üzerinden yaz okulu ücretini yatıracak,   
  •     Yaz okulu ücretleri banka ATM ve internet bankacılığı üzerinden yatırabilecek,   
  •     ATA AÖF yaz okulu ücreti Türkiye vatandaşı öğrenciler için ders sayısından bağımsız 250 TL, yabancı uyruklu öğrenciler için ise 500 TL şeklinde açıklanmıştır.   
  •     Adaylar ödeme yaptıklarına dair belge aldıklarından dekontu dikkatlice inceleyerek 2020-2021 öğretim yılına ait olduğunu teyit etmelidir,  
  •     Yanlış ödemelerin ücreti kesinlikle iade edilmeyecektir.   

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAZ OKULU KİMLER BAŞVURABİLİR?  

ATA AÖF için kayıt yaptırabilecek öğrenciler;  

  •     Dersi dönem içerisinde alıp vize de başarılı olamsına rağmen final ve bütünleme sınavından başarısız olan öğrenciler,  
  •     Adaylar, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders seçemez,  
  •     Bir öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz,  
  •     Öğrenciler ATA AÖF yaz okulundan en fazla 5 ders seçme hakkıına sahiptir,
  •     Yaz okulu kayıt işlemlerini tamamlayan adayların sonrasında yaptığı değişikler dikkate alınmaz.  

ATA AÖF YAZ OKULU DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?   

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu için ders seçimi hangi tarih aralığında olacağı en çok merak edilen konuların arasında. Atatürk Üniversite Açıköğretim Fakültesi tarafından açıklanan takvime göre yaz okulu ders seçimi 2 Ağustos ve 9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...