Tgrt Haber
02 Ocak 2022 17:25

2022 AUZEF bütünleme sınavı ne zaman, ertelendi mi? AUZEF bütünleme sınavı online mı olacak?

Milyonlarca öğrenci AUZEF bütünleme sınavı hakkında araştırma yapıyor. Final sınavları ardından İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri 2021-2022 AUZEF bütünleme sınavı ne zaman olacağını merak ediyor. Türkiye'de kar yağışı nedeniyle eğitim ve sınav tarihlerinde aksaklık meydana geldi. Öğrenciler ''AUZEF bütünleme sınavı ertelendi mi, ne zaman yapılacak? AUZEF bütünleme sınavı online mı?'' sorularını gündeme getirdi.

2022 AUZEF bütünleme sınavı ne zaman, ertelendi mi? AUZEF bütünleme sınavı online mı olacak?
auzef,açıköğretim sınavı,bütünleme,telafi sınavı,

AUZEF final sınavları Aralık ayında 4 oturumda gerçekleşti. Finallerin ardından öğrenciler ''2021 - 2022 AUZEF bütünleme sınavları ne zaman, online mı olacak?'' sorularına odaklandı. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte AUZEF bütünleme sınavı hakkında bilmeniz gereken detaylar...

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN? 

AUZEF 2022 yılı takvimi açıklanmasıyla bütünleme ve telafi sınavı takvimi merak konusu oldu. Açıklanan takvime göre AUZEF bütünleme sınavı 22-23 Ocak tarihlerinde yapılması bekleniyordu. Sınav tarihi sınav giriş yerleri belli olurken Türkiye'de yaşanan yoğun kar yağışıu nedeniyle sınav tarihleri değişti. AUZEF bütünleme sınavını ertelenirken öğrenciler tarih araştırması yapmaya başladı. Yeni yapılan açıklamaya göre AUZEF bütünleme sınavı 12-13 Şubat 2022 tarihlerinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

AUZEF bütünleme sınav yerleri sınav tarihine 1 hafta kala yayınlanması beklerken üniversite ''Değerli Öğrencilerimiz,12- 13 Şubat 2022 tarihinde yüz yüze gerçekleştirilecek olan telafi (bütünleme) sınavı için sınav merkezi tercihi tekrar alınacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgilendirme web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan yapılacaktır.'' mesajını paylaştı. AUZEF telafi sınavı giriş belgesi web sitesinde yayınlanırken AKSİS kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak alınacak.

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVI ERTELENDİ! 

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yoğun kar yağışı nedeniyle bütünleme sınavını erteledi. Üniversite ''Değerli öğrencilerimiz mevcut ve devam edeceği ön görülen olumsuz hava şartları nedeniyle 22-23 Ocak 2022 tarihinde yapılması planlanan telafi (bütünleme sınavı ileri bir tarihe ertelenmiştir'' açıklamasının ardından gözler ''AUZEF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak?'' sorsuuna çevrildi. Üniversite Twitter hesabından ''Değerli Öğrencilerimiz, 2021-2022 güz yarıyılı telafi (bütünleme) sınavının çevrim içi olarak yapılmasına ilişkin alınan 20.01.2022 tarihli senato kararı güncellenmiştir. Söz konusu telafi sınavı, 12-13 Şubat 2022 tarihlerinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir'' duyurusuna yer verdi. 

AUZEF BÜTÜNLEME SINAV GİRİŞ YERLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

AUZEF bütünleme sınavı ertelenirken öğrenciler sınav giriş belgesi hakkında sorularını gündeme getirdi. Üniversite 12- 13 Şubat 2022 tarihine ertelenen telafi (bütünleme) sınavı için sınav merkezi tercihinin tekrar alınacağını belirtti.  Yeni AUZEF bütünleme sınav yerleri için yakın zamanda tekrar açıklama yapılası bekelnyor. 

AUZEF BÜTÜNLEME SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN!

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK? 

Aralık 2021 tarihinde yapılan final sınavları yüz yüze gerçekleşti. Adaylar artan vaka sayıları ve Omicron varyantına bağlı gelişmeler devam ederken diğer yandan şiddetli kar yağışı nedeniyle sınavlar ertelendi. Gelişmelerin ardından ''AUZEF bütünleme sınavları online mı olacak?'' sorusu merak konusu oldu. Üniversite telafi sınavının yüz yüze gerçekleşeceğini duyurdu. 

2022 AUZEF bütünleme sınavı ne zaman, ertelendi mi? AUZEF bütünleme sınavı online mı olacak?

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? 

AUZEF bütünleme sınavı tarihlerinin belli olmasıyla adaylar ''AUZEF bütünleme sınavına kimler girebilir?'' sorusuna odaklandı. Buna göre bütünleme sınavına, güz yarıyılı bitirme sınavlarından FF, DD ve DC notu alanlar girebiliyor. Güz dönemi bitirme sınavlarından FF notu alan öğrenciler AUZEF bütünleme sınavı ile  derslerden başarılı sayılabilir.  AUZEF telafi sınavı FF alan öğrenciler için zorunluyken DD ve DC notu alanların böyle bir zorunluluğu yoktur. 

AUZEF VİZE VE FİNALE GİRMEDEN BÜTE GİRİLİR Mİ?

Miyonlarca uzaktan eğitim öğrencisi ''AUZEF vize ve finale girmeden büte girilir mi?'' sorusunun cevabını arıyor. Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir. Büt final sınavı yerine geçer. Vizeye giremeyen öğrenci dersten geçebilmek için büt sınavından çok yüksek alması gerekir. 

DC GEÇER Mİ? 

Bütünleme sınavı için hazırlık yapan öğrenciler hangi harf notunun geçr sayıldığını merak ediyor. Buna göre AUZEF bütünleme sınavı geçerli notları şu şekilde: AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise CD, DC ve DD geçer harf notlarıdır. Buna göre DC ve DD harf notları koşullu geçer sayılır. 

AUZEF BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 

AUZEF bütünleme sınavına girecek olan adaylar sınav sonuçları hakkında aramalara yoğunlaştı.12- 13 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek AUZEF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklancağı henüz belli olmadı. Ancak AUZEF sınavları genelde 15 gün içinde açıklanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...