Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 17:34

AUZEF bütünleme sonuçları sorgulama: AUZEF bütünleme sonuçları açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) bütünleme sınavları 1-5 Temmuz tarihleri arasında sona erdi. AUZEF bütünleme sınavlarının sona ermesiyle öğrenciler, “AUZEF bütünleme sonuç sorgulama ekranı, AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

AUZEF bütünleme sonuçları sorgulama: AUZEF bütünleme sonuçları açıklandı mı?
AUZEF bütünleme sonuçları,,AUZEF yaz okulu,

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı telafi (bütünleme) sınavları 5 Temmuz’da sona erdi. Söz konusu sınavların bitmesiyle öğrenciler, gözlerini AUZEF bütünleme sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi.

AUZEF öğrencileri, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı boyunca veremedikleri dersleri için 1 – 5 Temmuz tarihleri arasında bütünleme sınavlarına girdiler. Öğrenciler, AUZEF bütünleme sınav sonuçlarına göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayıp tamamlayamadıklarını öğrenecekler.

AUZEF BÜTÜNLEME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstanbul Üniversitesi, AUZEF bütünleme sınav sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bütünleme sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

AUZEF bütünleme sınav sonuçları sorgulama ekranı için tıklayın.

AUZEF YAZ OKULU AÇACAK MI?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) yaz okulu ile ilgili yazı yayımladı. Söz konusu yazıda, Fakültede yaz okulu açılmasına dair gelen talepler üzerine açıklamaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Yazının devamında, bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca; Yaz öğretimi açmayan veya bütünleme yapmayan yükseköğretim kurumlarının kendi öğrencilerinin, yükseköğretim kurumlarının bulunduğu ildeki diğer yükseköğretim kurumlarında yaz öğretimi açılması halinde eğitim alabilmelerine imkân sağlanmasına, öğrencilerin yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilde başka bir yükseköğretim kurumu tarafından yaz öğretiminde eğitim alması imkânı bulunmaması durumunda, kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından bütünleme veya yaz öğretiminden birinin uygulanması gerektiğine karar verilmiş olduğu belirtildi.

Yukarıda ifade edilen karar gereğince ve İstanbul Üniversitesi'nin kurum kültürü çerçevesinde; Üniversitenin tüm fakültelerinde olduğu gibi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde de bütünleme sınavı uygulaması bulunduğu ifade edildi. Ayrıca AUZEF öğrencilerinin istedikleri takdirde diğer üniversitelerin yaz okulu uygulamasından da faydalanarak ders alabilecekleri belirtildi. Bu bağlamda örgün öğretim dahil hiçbir akademik birimde yaz okulu uygulaması genel kabul görmediğinden AUZEF bünyesinde de yaz okulu açılmayacağı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...