Tgrt Haber
27 Mart 2017 04:32

Avcı: Tiyatro toplumun kültürel hafızasını canlı tutar

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, "Tiyatro, bir toplumu geliştirirken aynı zamanda o toplumun kültürel hafızasını da canlı tutar." dedi.

Avcı: Tiyatro toplumun kültürel hafızasını canlı tutar
nabi avcı,

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, hayat ve insan üzerine düşünme, yorumlama fırsatı sunan tiyatronun, gelenek ve birikimiyle milletlerin hayatında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Tiyatronun, bir toplumu geliştirirken aynı zamanda o toplumun kültürel hafızasını da canlı tuttuğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Üçüncü Milli Kültür Şurası'nda da vurgulandığı üzere, birçok sanat dalıyla birlikte tiyatroda da hayatımızı daha çok güzelleştirecek, insanı daha da yüceltecek, bizi millet kılan değerlerimize sahip çıkacak, toplumsal dokumuzu koruyarak geliştirecek bir kültür iklimini hayata geçirmek için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Bu düşüncelerle, tiyatro sanatına gönül veren bütün yazarlarımızın, tiyatro eleştirmenlerimizin, yönetmenlerimizin, oyuncularımızın, tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroseverlerimizin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyorum."
Bakan Avcı'dan taziye mesajı

Öte yandan, Bakan Avcı, Karagöz sanatçısı Orhan Kurt'un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Avcı, mesajında, Kurt'un yurt içinde ve dışında tanınan bir sanatçı olduğunu belirtti.

Kurt'u yitirmenin üzüntüsü içinde olduğunu dile getiren Avcı, "Karagöz'ün yurt içinde ve dışında tanınmasında ve yaşamasında önemli bir rol oynayan Kurt, aynı zamanda bu alanda UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ilan edilmişti. Müzikten resime birçok sanat dalında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve kültürel mirasımıza katkıları dolayısıyla her zaman saygıyla anılacak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...