Tgrt Haber
27 Haziran 2021 10:36

AYT sınavı nasıldı? 2021 AYT sınavı kolay mıydı, zor muydu? AYT 2021 yorumları geliyor, işte AYT yorumları…

2021 YKS’de AYT oturumu tamamlandı. Milyonlarca öğrenci üniversite için AYT sınavında ter döktü. Peki, AYT sınavı kolay mıydı, zor muydu. İşte AYT yorumları.

AYT sınavı nasıldı? 2021 AYT sınavı kolay mıydı, zor muydu? AYT 2021 yorumları geliyor, işte AYT yorumları…
AYT yorumları,tyt,YKS,AYT soruları

Öğrencilerin seçtikleri alanlara bağlı olarak girdikleri AYT sınavının ardından yorumlar gelmeye başladı. Sözel, eşit ağırlık ve sayısal olmak üzere 3’e ayrılan Alan Yeterlilik Sınavında öğrenciler alanlarına göre sınavlara giriyor.

Sözel öğrenciler; Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din kültürü testlerinden sorumlu olurken Eşit ağırlık öğrencileri ise Edebiyat, Matematik, Geometri, Tarih, Coğrafya, Felsefe, ve Din kültürü sorularını yaptı. Sayısal alandaki öğrenciler ise Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinden sorumlu oldu.

AYT sınavında 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Bilimleri 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 soruları bulunuyor. Söz konusu sınav 27 Haziran’da yani bugün saat 10.15’te başladı. Adaylar, dün TYT sınavında olduğu gibi yine saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı. YKS’nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT), AYT sınavından sonra saat 15.45’te başlayacak. 120 dakika sürecek olan YDT sınavı 17.45’te sona erecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak YDT sınavında toplam 80 soru bulunuyor.

AYT 2021 YORUMLARI: SORULAR KOLAY MI, ZOR MU?

YKS 2021'in ikinci otorumu olan TYT'nin ardından öğrenciler sorularla ilgili sosyal medyadan paylaşımlar yaptı. Peki, adaylar sınav soruları için ne dedi. AYT kolay mıydı, zor muydu? İşte ilk yorumlar: 

Sınavdan alınan ilk izlenimlere göre dün yapılan sınavın heyecanı yatıştırdığı, yine düne göre daha kolay soruların olduğu dile getirildi. Özellikle taze bilgiye dayanan AYT sınavında Edebiyat soruları adaylar arasında fark oluşturacağı düşünülüyor. AYT Matematikte ise adaylar, yine soruların uzun olmasından şikayetçi oldu. İşte AYT 2021 yorumları;

* Yks Ayt Matematik sen neydin öyle, herkes en erken saatte çıktı, çok zordu.

* Keşke tyt sınavım ayt sınavım gibi geçseydi.

* Ayt matematik yapamayalım diye vardı sanki..

* Üniversiteyi kazandığım sene de ayt matematik yapamamıştım ama şimdi kalem oynatamadım, fenaydı.

* Bir ay sözel ayt çalışsam fullerdim, bu kadar kolay bir sınav olamazdı ya..

* Ayt suresi gereksiz uzun bence, bos bos duvarı izledim son 30dk

* Neyse allahtan ayt var düzeltirim dedim her şey daha beter oldu.

* Ayt'nin tyt'den kolay olması...

* Ayt tarih yüzünden tarih oldum arkadaşlar

* Bazı arkadaşlar bana ayt oturumunun zorluğunu sordu. Zorluğunu bilmem için sınav hakkında bilgim olması lazım sadece okuma eylemini gerçekleştirebildim sınavda

Ayrıntılar hazırlanıyor…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...