Tgrt Haber
19 Haziran 2022 17:43 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 17:48

2022 AYT'de sorulan Adalet Ağaoğlu sorusunun cevabı nedir? İşte AYT Adalet Ağaoğlu sorusu cevabı...

2022 AYT oturumunun tamamlanmasının ardından sınavda çıkan soruların cevapları merak konusu oldu. Öğrenciler sınavda çıkan soruların doğru cevaplarını araştırmaya başlamışken en çok merak edilenler arasında Adalet Ağaoğlu sorusu yer aldı. Peki AYT Adalet Ağaoğlu sorusunun cevabı ne?

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
2022 AYT'de sorulan Adalet Ağaoğlu sorusunun cevabı nedir? İşte AYT Adalet Ağaoğlu sorusu cevabı...
YKS,AYT,sınav

2022 YKS sınavının ikinci oturumu olan AYT saat 13.00'da sona erdi. Sınavda çıkan milyonlarca aday soruların cevaplarını aramaya başladı. Sınavda en dikkat çeken ve kafa karıştıran sorulardan biri Adalet Ağaoğlu sorusu oldu. AYT 2022 sınavında birçok kişi Adalet Ağaoğlu sorusunu merak ederken, Aslı'nın düşük hafızalı bir telefonuna uygulama indirmesi gerekiyor sorusu da gündem oldu. Peki, AYT 2022'deki Adalet Ağaoğlu sorusunun cevabı ne? İşte Adalet Ağaoğlu sorusunun cevabı

2022 AYT ADALET AĞAOĞLU SORUSUNUN CEVABI NEDİR?

Adalet Ağaoğlu sorusu 2022 AYTsınavın en çok konuşulan sorularının başında geliyor. Adaylara yöneltilen soruya göre Adalet Ağaoğlu'nun sorulduğu eser ve sorunun cevabı ise "Ölmeye Yatmak" oldu.

ASLI'NIN TELEFON HAFIZASI SORUSU CEVABI NEDİR?

Diğer çok konuşulan soru ise Aslı'nın telefon hafızası sorusu oldu. Buna göre Aslı'nın telefonda 4 GB yer açması gerekiyor. Bunu yaparken ise en fazla telefonundan 2 uygulamayı silmesi gerekiyor. Birçok kişi bu kuralı atladığı bilinirken, adayların soruda zorlanarak farklı cevaplar verdiği ifade ediliyor. Ancak sorunun yanıtı çok net şekilde "36" çıkıyor.

'ŞURAMA BATANA ÖZLEM DEMESELERDİ BIÇAK DERDİM' ŞİİRİ SORUSU YANITI NEDİR?

AYT sınavının bir diğer çok konuşulan sorusu da şiir sorusu oldu. Sınavda sorulan "Şurama batana özlem demeselerdi bıçak derdim" dizeleri Cemal Süreyya'ya aittir.

Dizelerin tamamı ise şöyledir:

"Şurama batan... "diyor şair,"

Şurama batan özlem demeselerdi; bıçak derdim. "

Cemal Süreyya 2022 YKS ikinci oturumu olan AYT’nin tamamlanmasının ardından sınavdan çıkan öğrenciler soruların doğru cevabını araştırmaya başladı. Sınavın bitmesiyle birlikte öğrenciler, Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda akıllarda kalan soruları yazıyor. Buna göre, Aslı'nın 4 GB telefon hafızası sorusu, Hz. Yusuf sorusu, EKOK sorusu, tencere kapak sorusu, Ayşe'nin kesmeyen makası sorusu ve 'Şurama batana özlem demeselerdi bıçak derdim' dizeleri kime ait soruları öğrencilerin akıllarında kaldı. İşte, öğrencilerin Twitter'da yazdığı ve 2022 AYT'de akıllarda kalan o soruların cevabı...

AYT SORULARI VE CEVAPLARI: EN ÇOK MERAK EDİLEN SORULAR İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...