Tgrt Haber
31 Aralık 2015 02:36

Bakan Avcı, öğrencilere Karl Marx ile seslendi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ODTÜ’deki öğrenci olaylarını değerlendirdi ve öğrencilere Karl Marx’ın “Louis Bonaparte’ın 18 Brumaire’i” kitabını okumalarını önerdi

Bakan Avcı, öğrencilere Karl Marx ile seslendi
bakan avcı, nabi avcı,

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı ödül töreninde soruları yanıtlarken, ODTÜ’deki öğrenci olaylarını değerlendirdi ve öğrencilere Karl Marx’ın “Louis Bonaparte’ın 18 Brumaire’i” kitabını okumalarını önerdi. İşte Avcı’nın açıklamaları:

ŞİDDET MARKASI DEĞIL: ODTÜ, seçkin bir bilim kurumudur, bir markadır ama şiddet markası değildir. ODTÜ’ye bu marka özelliğini kazandıran oradaki bilimsel çalışmalardır, kültürel faaliyetlerdir. ODTÜ’yü şiddetle özdeşleştirerek marka yapmaya çalışıyorlar. Geçmişte de bu vardı.

KARL MARX: Üniversitelerimizde terör estirmeye kalkan gruplara şunu söylemek istiyorum. Biraz okusunlar. Özellikle Karl Marx’ın Louis Bonaparte’in 18 Brumaire’i isimli kitabının girişinde Marx, Hegel’i tamamlamak üzere bir cümle söyler. Der ki: ‘Tarihte evet bazı şeyler iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.” Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için ben üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak isteyen bu öğrencilere, o okuldan olsun dışarıdan gelmiş olsun hepsine bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.

‘TRAJİKOMİK OLARAK DEĞERLENDİRDİ’

ODTÜ tartışmalarını ve Bakan Nabi Avcı’nın öğrencilere Karl Marx kitabı önerisini değerlendiren eski Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, “Neyi kastetti bilmiyorum, anlayamadım. Herhalde süreci trajikomik olarak yorumluyor. Ama ODTÜ olaylarındaki tartışma yanlış denklemde yürüyor. ODTÜ’ye sahip çıkanlar akademik başarıyı ön plana çıkarıyor. Bu yanlış bir argüman. ODTÜ’ye yapılanları eleştirmek için akademik başarıyı ön plana atmamak gerekiyor. Bu yaşananların gerçek nedenlerinin araştırılması lazım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...