Tgrt Haber
27 Haziran 2022 11:03 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 15:25

Yeni eğitim döneminde bir ilk olacak! Bakan Özer 'tarihin çöplüğüne gömeceğiz' diyerek duyurdu

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitimi için kolları sıvadı. İngilizceyle birlikte Arapça’nın da öğretileceğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "matematik, yabancı dil öğretilemiyor' sözünü tarihin çöplüğüne gömeceğiz" dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yeni eğitim döneminde bir ilk olacak! Bakan Özer 'tarihin çöplüğüne gömeceğiz' diyerek duyurdu
MEB,mahmut özer,eğitim sistemi

Yabancı dil eğitimi için bir adım daha atıldı. İngilizce ile birlikte Arapça eğitimi de verilecek. Dil öğrenememenin önüne geçilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Bakan Özer, "2022-2023 eğitim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerinin ardından ilk kez Arapça ve İngilizce 'Destekleme ve Yetiştirme Kursları' açacağız" ifadelerini kullandı. Yeni eğitim döneminde ilklerin yaşanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor' sözünü tarihin çöplüğüne gömeceğiz" dedi. Bakan Özer " Artık eğitimimizi eğitim, üretim, istihdam döngüsünü güçlendirecek şekilde yeniden şekillendireceğiz. İngilizce eğitimini bir gramer öğretiminin ötesine geçirerek, yeni bir yaklaşımla ilk kez yaz okullarında uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TRT arasında İngilizce dersi kazanımlarına yönelik TRT eğitim içeriklerinin derslerde ve yaz okulunda kullanılması, etkinlikler yapılması, basılı ve dijital öğretim materyallerinin geliştirilmesi amacıyla "İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü" imzalandı.

“Bizim mesleki eğitimde yapmış olduğumuz sektörlerle iş birliği kapasitesini artık eğitim verdiğimiz tüm alanlara yaymaktan, genişletmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizler son zamanlarda eğitimdeki paradigmayı değiştirmeye başladık” diyen Bakan Özer, MEB olarak özellikle yeni dönemde dil eğitimine ağırlıkla önem verdiklerini anlattı.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE BİR İLK

Matematiğin de bir dil olduğunu belirterek matematik seferberliği başlattıklarını hatırlatan Özer, yabancı dilin başarının yakalanamadığı alanlardan birisi olduğunu ifade ederek, “Yabancı dil eğitimi yıllardan beri eğitim sistemimizde yaygın bir şekilde tüm okullarımızda başarıyı yakalayamadığımız alanlardan birisi. Bu amaçla MEB olarak bu dönem İngilizce eğitiminden başlayarak İngilizceyi ana odağımıza koyarak ve İngilizceyi bir gramer öğretiminin ötesine geçirerek onu günlük yaşam kodlarıyla, onu günlük yaşamda kullanacak ve yaz okullarında bir ders anlatımı şeklinde değil, yeni metodolojileri, yeni yaklaşımları eğitimin içerisine derç edilişi şeklinde yeni bir yaklaşımı ilk kez yaz okullarında uygulayacağız” dedi.

EĞİTİM-ÜRETİM-İSTİHDAM DÖNGÜSÜ YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Mesleki eğitimdeki iş birliğini eğitim verdikleri tüm alanlarda yaygınlaştıracakları mesajını veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Artık eğitimimizi eğitim-üretim-istihdam döngüsünü güçlendirecek şekilde yeniden şekillendireceğiz” notunu düştü. 2022-2023 eğitim öğretim yılında İngilizce ve Arapçadan da Destekleme Yetiştirme Kursları açılacağını duyuran Bakan Özer, şunları söyledi:

“Yeni bir açılım yapacağız, onu da kamuoyuna duyurmak isterim. Destekleme Yetiştirme Kurslarında biz Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilerimize destek veriyoruz. Yabancı dille ilgili başlatmış olduğumuz bu seferberliği, yaz okulunu 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla birlikte yeniden şekillendireceğiz. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapçadan da Destekleme Yetiştirme Kursları açacağız. Bu kurslarda İngilizce veya Arapça yeni yaklaşımları deneyerek, nasıl mesleki eğitimde ‘Aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriğini tarihin çöplüğüne adım adım gömüyorsak ‘Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor’ söylemini inşallah tarihin çöplüğüne hep birlikte gömeceğiz.”

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...