Tgrt Haber
06 Ocak 2022 21:51

Bakan Özer, Şanlıurfa’daki gezdiği okuldaki tepkisini anlattı: Amacım kimseyi kırmak değildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa’da okul ziyaretinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürü ile arasında yaşanan tartışmayı anlattı. Bakan Özer, öğrencilerin toz ve toprağın içerisinde oynadığı için üzüldüğünü ve bundan dolayı tepkisini dile getirdiğini söylerken amacının kimseyi kırmak olmadığını ifade etti.

Bakan Özer, Şanlıurfa’daki gezdiği okuldaki tepkisini anlattı: Amacım kimseyi kırmak değildi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,şanlıurfa,,yüz yüze eğitim,

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde gittiği Şanlıurfa ziyareti gündeme oturdu. Bakan Özer'in İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile birlikte Buhara Eğitim Kampüsü'nde bulunan Halilurrahman Ortaokulu'na gitmesi sonrası okul bahçesinde gördüğü bakımsızlık karşısında sinirlendiği anlar kameralara saniye saniye yansıdı. Bakan Özer, önce okul müdürü sonra ise Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt'a tepki gösterdi. Bakan Özer'in öğrencilerin gözü önündeki tepkisi bazı kesimlerin tepkisini çekerken Bakan Özer o anları ilk defa anlattı.

"ÖĞRENCİLER TOZUN TOPRAĞIN İÇERİSİNDE OYNUYORDU, GÖRÜNCE ÜZÜLDÜM" 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada görüntülerin cımbızlanarak servis edildiğini belirtirken, "Orada çok geniş bir alan vardı. Öğrenciler tozun toprağın içerisinde oynuyordu. Biz oraya saha yapabiliriz. O görüntüyü görünce ben de üzüldüm. Amacımız il milli eğitim müdürünü veya okul müdürümüzü kırmak değil." ifadelerini kullandı. 

"ALARM VERECEĞİMİZ BİR DURUM YOK"

Bakan Özer, yarıyıl tatilinin öne alınmasının gündemde olmadığını açıkladı. Bugün itibarıyla 3 bin 451 sınıfın koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdiğini söyleyen Bakan Özer, okulların ilk açılıp son kapatılması gereken yerler olduğunu belirtti ve "Belli bir aşamaya gelirse önlemlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz" dedi. Ayrıca Bakan Özer, okullarda alarm verilecek bir durumun olmadığını ifade etti.

Bakan Özer sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARET TALEBİ

Eğitimi siyasi malzeme yapmaktan çıkarmamız lazım. Bakanlığa başladığımdan itibaren tüm paydaşlarımıza kapım açık. Bizim herhangi bir kimseyle görüşmeme gibi bir şeyimiz yok, yeter ki dert gerçekten eğitim olsun. Milli Eğitim Şûrası'na, eğitim komisyonu toplantısına CHP'den kimse katılmadı. Ben davet ettim. Öğretmen atamasındaki mülakatlarla ilgili hiçbir dahlimizin olmadığı bir süreç üzerinden böyle bir siyaset yapılması... Her yüksek KPSS alan, mülakattan yüksek alamaz ki. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki "Danıştay kararına uymuyor." Biz de araştırdık gerçekten uymuyor mu diye ve bunun olmadığını gördük. Ertesi gün kamuoyu açıklaması yaptık bununla ilgili. Sayın Kılıçdaroğlu'nu MEB'in uymadığı Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz dedik, bir açıklama gelmedi. Danıştay'a yazdık, oradan da böyle bir karar olmadığı geldi. Siyasetin bu konu üzerinden bir sürece araçsallaştırılmasına ben yadırgadım, keşke hiç yaşanmasaydı. Sayın Kılıçdaroğlu protokol kapısından gelmedi. Kılıçdaroğlu'nu biz zincirle mi tutuyoruz? Bunlar üzerinden spekülasyon yapılmasını doğru bulmuyorum. Oralar hep eylemlerin yapıldığı yerler, sayın Kılıçdaroğlu'na özgü bir şey değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...