Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2022 07:01

Bakan Özer’den İstanbul’a müjde: 7 bin 500 öğretmen atanacak

İstanbul’un tüm fiziki eksikliklerinin 23Nisan 2023’e kadar tamamlanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15 bin öğretmen tayininin yüzde 50’sinin megakente yapılacağını söyledi.

Bakan Özer’den İstanbul’a müjde: 7 bin 500 öğretmen atanacak
mahmut özer,,öğretmen,,istanbul,,öğretmen atamaları,

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bahçelievler Anadolu Lisesinin açılış törenine katıldı. İstanbul’da eğitimle ilgili çok kıymetli adımlar atıldığını, bu konuda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın bir eğitim neferi gibi gece gündüz çalıştığını söyleyen Bakan Özer “Türkiye’de son 20 yılda eğitimde bir devrim yaşandı. İstanbul’un tüm fiziki eksikliklerini 23 Nisan 2023’e kadar inşallah tamamlayacağız” dedi. 31 Ocak’ta yapılacak 15 bin öğretmenin tayin törenini İstanbul’da gerçekleştireceklerini aktaran Özer “15 bin öğretmenin 7 bin 500’ünü İstanbul’a vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise şehirde şimdiye kadar 738 okulun güçlendirildiğini belirterek artık geriye 173 okul kaldığını, bu sene 30 okulun daha ihalesini yaparak, güçlendirme çalışmasını başlatacaklarını ifade etti.

Vali Yerlikaya, 1999 depreminde çok büyük acılar yaşandığını belirterek 2006’da İstanbul Sismik Riskinin Azaltılması Projesi ile 1999’dan önce inşa edilen okul, hastane gibi kamu stoğunun tamamının deprem etütlerinin yapıldığını aktardı. 15 yıl içerisinde yıkılıp yeniden hizmete açılan okul sayısının 355 olduğunu dile getiren Yerlikaya, bu okulları yaparken derslik sayısını da artırdıklarını ve 17 milyar liranın üstünde para harcandığını söyledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...