Tgrt Haber
07 Haziran 2022 10:09 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:00

Son dakika: Bakan Özer'den öğretmenlere müjde: Tarih belli oldu, en çok atama İstanbul'a yapılacak

Son dakika haberi: Öğretmen atamalarının yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, en çok atamaların İstanbul'a yapılacağını söyledi. Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağını ve bugün itibariyle LGS'de iptal edilen soru olmadığını belirten Bakan Özer, YKS'ye girecek olan 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan sınıfta bırakılmayacağını açıkladı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika: Bakan Özer'den öğretmenlere müjde: Tarih belli oldu, en çok atama İstanbul'a yapılacak
LGS,LGS soruları,MEB,mahmut özer,öğretmen atamaları

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağını belirten Bakan Özer, LGS'de iptal edilen hiçbir soru olmadığını açıkladı. 

12. SINIFLAR DEVAMSIZLIKTAN KALMAYACAK

Üniversite sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerine müjde veren Bakan Özer ayrıca, lise son sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan sınıfta bırakılmayacağını söyledi. 

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek göstergeden 60 bin öğretmenin yararlandığını belirten Bakan Özer, "411 bin civarında da emekli öğretmenimiz, yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanacak." diye konuştu. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Öğretmen ataması takvimini, hazırlıklar bittiğinde Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına bu atanacak öğretmenleri yetiştireceğiz" dedi. Bakan Özer, öğretmen atamalarında ağırlığın ise İstanbul'a verilebileceğini söyledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...